‘Weet jij dat je dochter vertelt dat je haar slaat?’

6 juli 2019

‘Goedemorgen, kan ik je even spreken?’Ik schrik op uit mijn gedachte en staar in het serieuze gezicht van de peuterleidster. Mijn oudste dochter trekt aan mijn hand, ze wil aan de kleitafel zitten en nog even samen kleien. Ik laat haar naar de tafel gaan en draai me om naar de juf.
‘Natuurlijk, wat is er aan de hand?’ antwoord ik. ‘Weet jij dat je dochter vertelt dat je haar slaat?’

‘Weet jij dat je dochter vertelt dat je haar slaat?’

Mijn adem stokt en ik staar haar compleet uit het veld geslagen aan. ‘Euhm….’ ik merk dat ik bloos en weet niet wat ik moet zeggen. De gedachten tuimelen rond in mijn hoofd. Mijn god, wat lijkt ik schuldig op deze manier! Ze zullen toch wel begrijpen dat dit de kinderfantasie van mijn kleine blonde meisje is? Wat moet ik zeggen…?

Gratis printable voor een juffencadeau >>

‘Ruime’ kinderfantasie

‘We begrijpen zelf natuurlijk ook wel dat dit niet het geval is maar we moeten het wel even navragen.’ Zegt de juf tot mijn grote opluchting.

Ik schiet in de lach en zeg dat ik blij ben dat ze niet echt dachten dat ik hiertoe in staat zou zijn. De juf antwoordt dat ze al wel op de hoogte is van de levendige fantasie van mijn dochter en dat ze geen moment heeft gedacht dat het echt zou zijn. Ze wil me wel waarschuwen en ze raadt me aan met ons kleine blonde meisje te praten om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen.

3 jaar later

‘Gecondoleerd, wat een verdrietig nieuws.’

Compleet verbaasd kijk ik de moeder van de beste vriendin van mijn oudste dochter aan. Ze ziet mijn verbazing en zegt:’ Er is toch iemand overleden?’ Mijn verbazing stijgt met de seconde en de radartjes in mijn hoofd draaien op volle toeren. ‘Ja jouw opa toch?’ voegt ze eraan toe. Ik schiet in de lach en schud mijn hoofd. De fantasie van mijn kleine blonde meisje is weer op hol geslagen. Mijn opa is namelijk al twee jaar dood. Ik leg de moeder van het vriendinnetje uit hoe het zit en samen lachen we er smakelijk om.

Fantasie is fantastisch ik ben blij dat mijn beide blonde meisjes een enorme fantasie hebben. Maar het feit dat ik wel eens appjes van moeders van vriendinnetjes krijg die beginnen met; ‘ik check het maar even voor de zekerheid maar jouw dochter zegt ….. is dat zo?’

Is toch redelijk gênant te noemen.

Aafke

Lees ook: fantasierijke kleding voor meisjes >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
meisjes-zomerkleding-nono

Pre spring collecties 2024! Are you ready?

Het is nog te koud voor blote benen onder dat te gekke nieuwe voorjaarsrokje, maar er is overal aan gedacht...