hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs

Published on december 3rd, 2014 | by redactie

0

Jippe wordt een musketier

In het jonge leventje van Jippe (nu 15 maanden) wordt bijna elke dag wel een mijlpaal bereikt. Je ziet haar gewoon groeien. Erg leuk om te zien en al bijna niet meer voor te stellen dat ze een jaar geleden zo’n klein hummeltje was. Maar deze week is er toch wel weer een hele grote mijlpaal bereikt; ze is een groep hoger gegaan op het kinderdagverblijf.

Begin januari ging ik weer werken en dat betekende dat Jippe een dag in de week naar het kinderdagverblijf zou gaan. Dat was wel even wennen na ruim vijf maanden elke dag met haar te hebben door gebracht, maar een dag in de week is natuurlijk goed te doen. En ook heel leuk voor Jippe bleek wel. Zij vond het op de groep heel gezellig. Elke dinsdag bracht ik haar en ze lachte altijd als ik weg ging. Met een gerust hart kon ik haar dan achterlaten. Ze zat in een echte babygroep, ongeveer zes baby’s van bijna dezelfde leeftijd. Dat was natuurlijk dolle pret. Ze ontdekten met elkaar van alles, hadden lol en haalden natuurlijk ook een klein beetje kattenkwaad uit. Nou ja zo ver baby’s van die leeftijd dat kunnen natuurlijk. Ook haar juffen vond ze erg aardig, ze wilde ze altijd een knuffel geven.

De laatste weken kon je merken dat Jippe toe was aan iets nieuws. Op haar groep, die de Troubadours heet, kwamen een paar hele jonge baby’tjes bij en je merkte dat ze opeens zo ‘groot’ was. Ze was van haar groepje ook de eerste die aan het stappen was door de ruimte en steeds vaker bleek ze naar de groep naast de Troubadours te kijken. Deze twee groepen zijn gescheiden met een enorm raam en een glazen deur en zodra Jippe de kans zag en de deur stond op een kier, dan piepte ze er even tussenuit om op de ‘grote’ groep te spelen.

Al heel snel kregen wij het bericht dat er op de ‘grote’ groep, de Musketiers, een plekje vrij was. En dat betekende dat Jippe afgelopen week voor het laatst was bij de Troubadours. Daar hoorde natuurlijk een klein afscheidsfeestje bij en Jippe trakteerde op rozijntjes die waren verstopt in een lieveheersbeestje (super leuke traktatie trouwens, gevonden op Pinterest). Zelf had ze meegeholpen om het gras in te kleuren, dus met trots kon ze ze uitdelen. Daarna was het grote moment aangebroken en mocht de kleine grote Jippe officieel naar de Muskatiers. Dat was natuurlijk een reuze feest. Alleen waren al die indrukken toch wel een beetje veel voor haar. Of ze vond het eventjes slaapverwekkend haha, want ik kreeg van het kinderdagverblijf een schattige foto ge-appt van Jippe die in de kinderstoel met haar hoofd op haar lievelingsknuffel in slaap was gevallen. Toch wel een heftig dagje, maar ook Musketiers moeten soms een slaapje doen om weer mee te kunnen doen aan het volgende avontuur.

Esther
foto 3
Comments are closed.

Back to Top ↑