Kinderboekenweek thema: Vriendschap

3 oktober 2018

Nu Robyn in groep 3 zit en dus leert lezen is de Kinderboekenweek nog belangrijker geworden. Iedere dag wordt er door een ouder in de klas voorgelezen. En dit jaar is het kinderboekenweek thema: Vriendschap. Een onderwerp dat natuurlijk hartstikke leuk is om thuis eens te bespreken en om boeken over te lezen.

Vriendschap in de kleuterklas

En vriendschap is ook op die jonge leeftijd al erg belangrijk. Als ik kijk naar Robyns vriendschappen dan zijn er een paar die er bovenuit steken. Met name die van naamgenote Robin. En al is het anders geschreven, dat hoor je natuurlijk niet. Nu is onze Robyn een donkere krullenbol en ‘de andere’ een jongedame met blond, steil haar. Dus qua uiterlijk lijken ze in de verste verte niet op elkaar.

kinderboekenweek thema vriendschap, kinderboekenweek thema, kinderboekenweek 2018, kinderboekenweek, bff, best friends forever, gestreepte shirts, vriendschap, vriendinnen

Als je BFF dezelfde naam draagt

Maar toen ze bij elkaar in de klas zaten, bleek dat soms toch wel wat onhandig, naamgenoten. Dus kwamen er allerlei varianten, die niet altijd even geschikt waren. Althans, wij als ouders waren niet gecharmeerd van ‘bruine Robyn’. Dus uiteindelijk werd de 2e naam erbij betrokken en werd onze meid: Robyn Reza. Helemaal prima. Iedereen wende er snel aan en we hebben het ook aan de ouders uitgelegd. Maar sinds dit jaar zitten onze Roby/ins niet meer bij elkaar in de klas. Na 2 kleuterjaren lief en leed te hebben gedeeld was dat toch een beetje slikken. Maar gelukkig sporten en spelen ze nog wel samen. En natuurlijk komen en gaan de kindervriendschappen. Maar het zou leuk zijn als, net als ik, 35 jaar later nog dezelfde vriendin heeft. Pas dan is er bijna echt sprake van een BFF.

Kinderboekenweek thema: Vriendschap

Het kinderboekenweek thema Vriendschap past goed en speelt in rol in ieders leven. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht geschonken aan de kinderboeken. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en misschien doet de bibliotheek bij jou in de buurt ook wel mee. Kijk hier voor een overzicht. Ook op school wordt er extra aandacht aan geschonken en zijn er leuke boekentips voor alle leeftijden.

Oproep ‘Outfit of the day’

Houd jouw dochter van twinning met haar vriendin? Of hebben ze juist totaal tegenovergestelde smaak? Stuur je leukste foto naar info@girlslabel.com en misschien zie je jouw foto terug op Outfit of the day.

kinderboekenweek thema vriendschap, kinderboekenweek 2018, kinderboekenweek thema, bff, best friends forever, vriendschap

Lees herkenbare blogs van meisjesmoeders >>

Vrolijke, lieve meiden mode. LavaLava voor de happy girls >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kind kwijt, mamablog, mamablogger. girlslabel, meisjesmoeder

Eén ogenblik van niet opletten …

Soms heb ik een beetje het gevoel dat ik de schijn hoog aan het houden ben door steeds opnieuw maar...
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...