Een kinderbed betekent méér dan alleen slapen

11 oktober 2019

Een bed betekent natuurlijk méér dan alleen slapen. Natuurlijk moet je hier heerlijk in kunnen slapen, maar wat is het leuk wanneer een bed ook een fijne speelplek is. Maar waar moet je nog meer op letten bij het kiezen van een kinderbed?

Bekijk de favorieten van BeterBed >>

Waar moet je op letten bij een nieuw bed?

En dan komt de dag dat je kleine meisje toch echt niet meer in dat te kleine ledikantje past en toe is aan een “grote mensenbed”. Hoe schattig dat kleine kinderbedje ook was, ze mag nu echt over naar een eenpersoonsbed. Een goed bed is noodzakelijk, want slaap is heel belangrijk voor kinderen. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een nieuw kinderbed?

kinderbed kiezen, meisjesbedden

Retro look kinderbed

1. Een bed kiezen via internet

Voor welk kinderbed kies je. Waarschijnlijk kijkt je dochter alleen naar het uiterlijk van het bed en wil ze er eentje die haar aanspreekt. Zo’n leuk bed waar je ook nog eens heerlijk in kunt spelen en dromen. Maar kies je dan voor een boxspring, of liever een ledikant? Een elektrisch verstelbaar bed, of juist een vlakke bodem? Een kind weegt nog niet zoveel als een volwassenen. Een lattenbodem is een prima bodem voor een kinderbed. Het ventileert en is stevig genoeg.

hoogslaper met bureau, kinderbed hoogslaper

Hoogslaper met bureau

2. Hoog bed, laag bed, stapelbed?

Hoe ziet de kinderkamer er uit, hoeveel ruimte is er? En is er naast ruimte voor een misschien wat groter bed ook nog voldoende ruimte voor je kind om lekker te spelen of straks huiswerk te maken?

Voor kamers met een kleiner oppervlak is een hoogslaper of halfhoogslaper een prima optie. Met een glijbaantje, een schuin makkelijk te beklimmen laddertje of een ruimtebesparende rechte trap. Onder het bed is er genoeg ruimte voor kasten, speelgoed, een tweede matras of zitplek of een flink groot bureau. Let wel op dat het plafond hoog genoeg is zodat het kind zijn hoofd niet stoot als het rechtop in bed zit of er in klimt.

kinderbed met glijbaanEen bed met glijbaan is natuurlijk een feestje!

3. Een goed matras

Heb je uiteindelijk een keus kunnen maken en een leuk kinderbed gezien? Kies daarbij ook voor een goed matras. Een kindermatras hoeft helemaal niet duur te zijn. Een matras van polyether is een prima kwaliteit voor kinderbedden. Een goede ventilerende en liefst afneembare en afwasbare tijk is natuurlijk wel heel praktisch en hygiënisch. Een ongelukje kan weleens gebeuren, maar ook voor het behoud van het matras is dit beter.

En broerlief kiest natuurlijk voor een stoer jongensbed >>

4. Laat je kind mee beslissen over haar bed

Hoe leuk is het dat je dochter zelf haar kinderbed mag kiezen? Waar kiest ze voor denk je? Een echt prinsessenbed, een hemelbed of liever een prachtig bed met een soort huisje erboven? Dit wordt haar kamer en dus is het belangrijk dat zij het leuk vindt, hier lekker en kan slapen en zich veilig voelt in haar eigen bedje. Of kies je liever voor een neutraal bed en laat je haar een mooi gekleurd dekbedovertrek in haar favoriete design uitkiezen?

bedhuisje, leuk meisjesbed, kinderbed kiezen, meisjeskamer

Sofabed met opbergladen

Styling kinderkamer

Laat de styling van de kinderkamer afhangen van wat voor soort bed je kiest. Kies je voor een opvallend kinderbed wat echt de eyecather van de slaapkamer wordt? Zorg er dan voor dat je de rest van de kamer redelijke neutraal of in 1 kleur houdt. Kies je voor een neutraal bed ? Leef je dan uit met thema’s en kleuren die je dochter leuk vindt. Kies voor een mooi dekbedovertrek met bijpassende kussentjes. Ook met leuke decoraties aan de muur kun je een gezellige sfeer op de kinderkamer aanbrengen.

Hoe ziet de droomkamer van jouw dochter er uit?

spijlenbed, meisjesbed, kinderbed kiezen, kinderbed kopen, goedkoop kinderbed

Super leuk, dit spijlenbed is verkrijgbaar in verschillende kleuren

hemelbed kind

Slapen in een hemelbed is natuurlijk de droom van ieder meisje!

kinderbed kiezen, meisjesbed

Of kies je liever voor een heel knus bed?

Bekijk meer meisjeskamer bedden >>

Handig voor langer uitslapen: een kinderwekker >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

sparen deposito spaarrekening

Sparen voor de toekomst van je kinderen; Doe jij het?

Tijdens de zwangerschap van onze eerste dochter hebben wij besloten dat we voor de toekomst willen sparen voor onze kinderen....
IMG_9072

Een budget outfit shoppen; wat een uitdaging!

Wat een onwijs leuke uitdaging om eens een budget outfit te shoppen. Onder het mom van dat doe ik even...
sneakers

Stoere stappers voor de meiden

De herfst is in volle gang en dit betekent meer regen en veel plassen op de grond. Stevige warme schoenen...