Pokkenkind

6 januari 2018

Een maand of twee geleden vertelde een vriendin dat haar dochter de waterpokken had. ‘Kom maar een middag bij ons langs’ stelde ik voor. ‘Veerle heeft ze nog niet gehad en Sverre wel, dan ben ik er vanaf voordat ze naar school gaat’. Ik heb bewust mijn kind met waterpokken laten besmetten.

Kind met waterpokken laten besmetten

Zo gezegd, zo gedaan. Een middag hebben de meisjes samen gespeeld en na een week of twee zou hopelijk Veerle ze ook krijgen. Dan was ik er ruim voor de kerst vanaf en het was nu winter dus de beste tijd om ze te krijgen, geen zweterige nachten met nog meer jeuk. Ik had het helemaal mooi uitgedacht, dacht ik.

Maar drie weken later had mijn meisje nog geen pukkeltje of niks. Nou, jammer dan maar. Dan zien we wel wanneer ze komen.

En toen, twee dagen voor kerst, tijdens het aankleden, zag ik hem. Een dikke pok midden op het ruggetje van mijn dochter. Gevuld met vocht en overduidelijk een waterpok. Twee. Dagen. Voor. Kerst.

De paniek schoot door mijn hoofd. Ik wist nog heel goed hoe mijn toenmalige twee jarige kleine Viking twee afschuwelijke dagen en slapeloze nachten heeft beleefd. En ik toen dus ook. Drie keer daags in een zemelenbad, smeersels die slechts een kwartier verlichting gaven en uiteindelijk de mentholpoeder die wat beter hielp. Een jochie dat zo ongeveer 48 uur aan één stuk huilde van armoe en een moeder met wallen tot haar knieën. De littekens van de pokken staan nog op zijn rug.

Daar ging mijn kerst

Ik was er van overtuigd dat het nog erger dan bij haar grote broer zou worden en dat we nergens heen zouden gaan dit jaar door die pokke pokken. Ik wilde me zo goed mogelijk voorbereiden, met kerst zijn de drogisterijen immers dicht. Zemelen, havermout, verschillende smeersels, mentholpoeder, zinkoxide en weet ik veel wat stond klaar. Laat die waterpokken maar komen, ik was voorbereid!

Die avond lag ik om 9 uur in bed nadat ik Veerle in een havermoutbad had gewassen. Ik wist niet hoe laat ze wakker zou worden. Haar rug en buik toonden al een stuk of 30 met vocht gevulde pokjes. Die nacht werd ze om half één wakker van de jeuk. Ik smeerde haar in met smeersels en we keken samen filmpjes op de tablet. Om half vier sliepen we weer. De volgende dag zag ze eruit als een krentenbolletje. Ook op haar gezicht zaten de pokjes en vooral tussen haar haartjes zaten er veel. Op internet had ik over zinkoxide gelezen en dat heb ik meerdere keren aangebracht. Wat een fijn spul was dat! Ik zag ze bijna opdrogen.

Die avond lag ik weer op tijd in bed. En om een uur of één kwam Veerle weer. Weer ingesmeerd en na een half uurtje sliep ze gelukkig weer. De volgende morgen waren er geen nieuwe pokjes bij. Was dat het al?

De kerst is eigenlijk prima verlopen. Het hoogtepunt was voorbij en ondanks dat ze wel wat hangerig en moe was, heeft ze zich er geweldig doorheen geslagen. Ik had me (weer eens) druk gemaakt om iets dat uiteindelijk best mee is gevallen. We zijn nu een paar dagen verder en alle pokjes zijn korstjes geworden die er binnenkort af zullen vallen. Diepe zucht voor mij, mijn Pokkenkind en ik hebben het achter de rug.

Zou jij bewust je kind met waterpokken laten besmetten? 

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...
kinderkamer-babykamer

Dé kinderkamer trends van 2024

Verwacht je binnenkort een kleintje? Gefeliciteerd! Dan ben je misschien al bezig met het inrichten van de kinderkamer. Meubels, muurkleuren,...
meisjes-zomerkleding-nono

Pre spring collecties 2024! Are you ready?

Het is nog te koud voor blote benen onder dat te gekke nieuwe voorjaarsrokje, maar er is overal aan gedacht...