Ik ben een ‘Kijk uit Moeder’

16 januari 2018

Ik heb me er zelf op betrapt dat ik bij onze eerste dochter meer de ‘kijk uit moeder’ was dan de ‘gewoon weer opstaan moeder’! Ik zette haar het liefst in een glazen kastje zodat haar niks kon gebeuren. Stel nou dat ze in aanraking met de grote boze wereld zou komen? Dan kan ze zich toch niet zelf redden? Ik moet toch bij haar zijn als ze valt of kunnen troosten als ze verdrietig is of als ze zich niet lekker voelt?

Meisjesmoeders

Gelukkig heb ik inmiddels mogen leren van de ‘gewoon weer opstaan moeders’ dat het glazen kastje achterwege mag blijven en we het woordje ‘loslaten’ wat vaker mogen gebruiken. Ik was vaak aan het eind van de dag oververmoeid doordat ik continu aan het screenen was waar onze kleine telg heen, op en in ging. Gefixeerd gewoon… geobsedeerd is misschien nog een beter woord!

Een ‘kijk uit moeder’

Gelukkig ben ik met de tweede dochter een stuk milder en relaxter geworden. Ik laat haar (en haar grote zus) meer hun eigen grenzen opzoeken en de grote boze wereld ontdekken. Beiden doen dat op hun eigen manier. En dat is leuk kan ik je vertellen! Waar de één voorzichtig is, ziet de ander geen gevaar en wat de ander eng vindt, is voor die ene weer peanuts! Maar het allerleukste is dat ze elkaar helpen ontdekken en de hele dag elkaar screenen om vervolgens ’s avonds allebei moe maar voldaan het bedje in te gaan.

Soms hoor ik een piepklein stemmetje zeggen; “Mama kijk uit dat je niet valt, die stoep is glad!!” Hmm… ik hoor mezelf dan gewoon praten.

Ik lever mijn ‘kijk uit moeder’ rol steeds vaker in voor de rol als relaxte ‘gewoon weer opstaan moeder’. Al blijft het soms best moeilijk moet ik eerlijk bekennen. Ik kan het niet altijd laten om te zeggen; “pas op”, “kijk uit” en “doe maar niet!” Maar ik zet daarmee de kinderen denk ik op onzekere benen op die grote boze wereld en dat willen we natuurlijk niet!

Laten ontdekken wie ze zijn en wat ze kunnen op hun eigen manier met een ‘gewoon weer opstaan moeder’ langs de zijlijn (die stiekem alles in de gaten houdt 😉 ) is. The best way!! Toch?

Lees ook: ben ik een overbezorgde moeder? >>
Lees ook: ‘mijn dochters mogen niet meer alleen op straat spelen’ >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...