Hoe kies je de juiste BH maat? Met deze tips lukt het wel!

27 november 2020

Vind jij het ook zó lastig om een perfecte BH te vinden? Begrijpelijk! 80 procent van de Nederlandse vrouwen draagt de verkeerde BH. No worries wij helpen je graag een handje. In samenwerking met Annadiva Lingerie & Badmode hebben wij adviezen en tips opgesteld, zodat het shoppen van nieuwe lingerie voortaan een eitje wordt!

Ieder lichaamstype vraagt om een ander type BH

Welk model BH het beste bij jou past, hangt af van de vorm van je lichaam en je voorkeuren. De half cup en balconette modellen zijn bijna altijd geschikt, omdat deze de borsten goed ondersteunen en een natuurlijke vorm geven. Uiteraard kun je elk soort BH dragen waar jouw voorkeur naar uitgaat. Toch hebben wij wat tips om het wat gemakkelijker te maken. Er zijn immers zoveel verschillende soorten BH’s!

Kleine borsten

Vrouwen met kleine borsten willen vaak een BH die een liftend effect heeft en stevig zit. Vaak gaat daarom de voorkeur uit naar een voorgevormde BH, padded BH of push-up BH. Push-up BH’s hebben in de kleinere cupmaten vaak (uitneembare) kussentjes, die je borsten groter doen lijken.

Grote borsten

Je hebt een BH nodig die een goede ondersteuning geeft. Dit is meer afhankelijk van de kwaliteit dan van het model BH. Een full cup BH is een model dat goede ondersteuning geeft aan je borsten. Een push-up BH met kussentjes heb je niet nodig. Toch een push-up effect? Kies dan een BH met plunge model.

Stevige borsten

Voor stevige borsten zijn bijna alle modellen BH’s geschikt. Je voorkeur voor het effect van een BH bepaalt welke BH het beste bij je past. Kies een Plunge of Push-up BH voor een spetterend decolleté. Voor een meer bescheiden decolleté kies je een full cup BH.

Slappe borsten

Kies een BH met een hoog middenstuk om je borsten goed te ondersteunen en vorm te geven. Half cup en balconette modellen zijn voor jou uitermate geschikt. De plunge BH is voor jou minder geschikt. Vanwege het lage middenstuk blijven je borsten minder goed in de cups zitten.

Annadiva, DE JUISTE BH MAAT,  hoe kies je de goede BH maat? Bh maat kiezen, lingerie, damesmode, cupmaat

Veel voorkomende fouten bij het kopen van een BH

De omvangsmaat

Allereerst is het belangrijk te weten dat bij een BH de meeste steun vanuit de rug komt. Het is dus erg belangrijk dat de omvang niet te wijd is. De sluiting van de BH hoort bij aankoop op het ruimste of tweede haakje te passen, de omvang wordt namelijk wijder door het dragen.

Kruipt de achterkant van jouw BH omhoog? Grote kans dat de onderband te wijd is. Neem een omvangsmaat kleiner en een cupmaat groter. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 75F nemen.

De schouderbandjes

Stel de schouderbandjes van je BH goed af, let op dat ze niet op de strakste stand staan (de omvangsmaat kan dan te groot zijn).

Wanneer de schouderbandjes in je huid snijden, dragen zij teveel gewicht van de borsten. De oorzaak hiervan is dat de onderband te groot is, waardoor deze niet genoeg ondersteuning aan de borsten biedt. Neem een omvangsmaat kleiner en een cupmaat groter. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 75F nemen.

De cupmaat

Sommige vrouwen hebben last van plooiende cups of ruimte tussen de borst en beugel. Dit houdt in dat de cupmaat te groot is. Neem een cupmaat kleiner. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 80D nemen.

Een cupmaat kan ook te klein zijn. Dit is het geval wanneer de beugels het borstbeen niet bereiken of wanneer de borsten niet in de stof van de cups passen. Neem een cupmaat groter. Heb je bijvoorbeeld nu een 80E, dan kan je beter een 80F nemen.

Wij hopen dat je middels deze tips en veelvoorkomende fouten een perfecte fit kan kiezen! Je kunt uiteraard altijd in een lingeriewinkel advies vragen, mocht je er zelf niet uitkomen.

De juiste BH maat kiezen, hoe kies je de juiste BH maat, cupmaat

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

sportoutfits dames, sporten, lascana, sportkleding dames, smoesjes niet te hoeven sporten, waarom sporten goed voor je is, val je af van sporten

Geen smoesjes meer: Wedden dat je nu spontaan gaat sporten!?

Ben jij begin van het jaar ook lid geworden van de sportschool? Natuurlijk meteen ook een paar nieuwe sportoutfits gekocht?...
Schoenentrends, Schoenentrends voor dames, Schoenentrends herfst winter 2021-2022

7x Schoenentrends voor dames

Het is al echt herfst buiten. De dagen worden korter en donkerder en het is ook al best koud buiten....
jurkentrends, dames jurk, zomerjurk, jurk

5 jurkentrends die niet mogen ontbreken in je garderobe

Sta jij te popelen om de terrasjes weer te bestormen en je blote benen weer te laten zien als je...