Kerstknutsel DIY – Winterse raamdecoratie

4 december 2020

Elk jaar maak ik een adventskalender voor de kinderen. Daarin zitten kleine cadeautjes maar vooral veel opdrachtjes die we samen uitvoeren. Dit jaar kwam ik een heel erg leuk opdrachtje tegen voor het maken van een kerstknutsel diy raamdecoratie. Ik probeer elk jaar, naarmate de kinderen wat ouder worden, de knutsels ook iets uitdagender te maken. Maar bij deze knutsel was het voornamelijk de “wauw” factor die het hem deed.

Nog meer knutselen voor meisjes >>

Ja? Vertel!

Laat die “wauw” maar eens zien dan, hoor ik je vragen. Daar komt ie!

Bekijk deze leuke feestkleding voor meisjes >>

Kerstknutsel diy, diy raamdecoratie, kerst knutselen, kerstknutsel

Is ie niet prachtig? En zo makkelijk te maken. Want je hebt maar 3 dingen nodig; 12 papieren zakjes, een schaar en wat lijm.

En hoe verder?

Je plakt de zakjes op elkaar, doormiddel van een omgekeerde T vorm. Zorg wel dat je elk zakje op dezelfde manier op elkaar plakt. Let op, ik gebruikte groene lijm zodat het wat makkelijker zichtbaar is voor jullie, maar gebruik doorzichtige lijm, liefst een stift.

Kerstknutsel diy, diy raamdecoratie, kerst knutselen, kerstknutsel

Kerstknutsel diy, diy raamdecoratie, kerst knutselen, kerstknutsel

Eenmaal op elkaar kun je helemaal los gaan met knippen. Dit deel kan wat lastig zijn voor de kleine kinderhandjes want de 12 zakjes zijn stug om doorheen te knippen. Hier tekende Elyne de vormpjes die ze graag uitgeknipt wilde hebben met potlood op de zakjes en ik heb die uitgeknipt.

Kerstknutsel diy, diy raamdecoratie, kerst knutselen, kerstknutsel

Kerstknutsel diy, diy raamdecoratie, kerst knutselen, kerstknutselMagische kerstknutsel diy!

En dan nu het magische stukje, het stukje waar beide kinderen “wauw, mama, wat mooi” riepen. Kijk en dat horen we natuurlijk graag 😉

Op het laatste zakje breng je nog die omgekeerde T in lijm aan en dan vouw je de zakjes open. Het eerste zakje lijm je tegen het laatste zakje aan en voilà, de kerstster is klaar. Mocht je nou toch liever iets kopen dan zelf maken. Dan vind je hier leuke inspiratie.

Stralende kerstoutfits voor meisjes >>

Leuk gezinsuitje voor de kerstvakantie >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

diy-babyshower-tip

DIY-plezier tijdens de babyshower

Een babyshower is meer dan alleen een feestje.  Het is een hartverwarmende meet-up om de aanstaande komst van een nieuw...
poppenhuis-maken

Zelf een poppenhuis maken

Zijn jullie creatieve ouders met jonge dochters? En zijn jullie op zoek naar een leuk project om samen met jullie...
koningsdag knutsels

De leukste knutsels voor Koningsdag

Koningsdag komt eraan… Dat betekent dat er weer flink gefeest gaat worden in de dorpen en steden van Nederland. Knutselen,...