Dat fijne kerstgevoel van vroeger…

14 december 2018

Op de een of andere manier brengt kerst altijd een fijn gevoel met zich mee. En dat is ook wel logisch, want in de ogen van onze kinderen is kerst iets magisch. Tenminste, dat was het wel voor mij als kind. Samen met mijn broer en zussen de kerstboom opzetten, ieder had zijn eigen kerstbal. En zodra het donker werd gingen de kaarsjes aan. Het toppunt was wel de rode druivensap die we kregen tijdens het kerstdiner, onze ‘rode wijn’. En dat kerstgevoel van vroeger probeer ik ook altijd terug te brengen bij ons in huis. Hoe we dat doen?

Tips om het kerstgevoel te krijgen

  1. Dat begint bij de geur! Het liefst bak ik elke dag kerstkoekjes om die lekkere geur door het huis te laten gaan. Maar tegenwoordig heb je met een kaarsje al snel die heerlijke lucht in huis.
  2. De tafel dekken we een week voor kerst al met leuk servies en grappige kerstmokken.
  3. Zorg ervoor dat iedereen zijn een eigen kerstbal krijgt. Een hele bijzondere voor de kids is dit Milestone kerst ornament. Een grote kerstbal waar je briefjes in kan stoppen, afgesloten met een kurkje. Elk jaar kun je als ouder een wens, een herinnering of een mooie boodschap op het briefje schrijven, deze oprollen en dichtplakken en vervolgens in het balletje stoppen. Na 12 jaar vormt dit balletje een prachtige tijdscapsule voor het dochter.
  4. Het klinkt misschien tuttig, maar een kerstster hoort daar ook bij! De prachtige rode kleur van de bladeren zorgt ervoor dat ‘ie er overal uitspringt, zelfs met al het kerstgeweld in de woonkamer 😉
  5. Laten we niet vergeten: cadeautjes voor het hele gezin onder de kerstboom. Duh…
  6. En last but not least: we leggen alles, maar dan ook ALLES vast

A december to remember

Als je eenmaal dat fijne kerstgevoel van vroeger hebt, dan moet je dat natuurlijk vastleggen. Want je wil dat je dochter zich dat natuurlijk ook herinnerd als zij volwassen is. En hoe leuk is het om dat moment ook te delen met je dierbaren middels deze leuke  kerstkaarten? Neem een mooie foto van jullie complete gezin. Of dat nou een foto is van afgelopen jaar, of die leuke foto gemaakt in de sneeuw, of dat je er speciaal eentje maakt in kerstsfeer, het kan allemaal. Die foto (of meerdere foto’s voor een collage) plaats je in een van de leuke, mooie of grappigere foto kaarten. Zo heb je altijd een kerstkaart die uniek en opvallend is!

Oh, en ben je te laat met het versturen van kerstkaarten? Het is ook heel leuk om de leukste nieuwjaarswensen per post te versturen!

HAPPY X-MAS!

Maak kerst af met de mooiste meisjes feestkleding >>>

milestone kerst ornament, baby kerstbal

Deze prachtige kerstbal wordt elk jaar waardevoller. Hij is versierd met zilveren en gouden stipjes en is afgesloten met een verwijderbaar kurkje. In het bijbehorende doosjes zitten 12 briefjes en gouden stickertjes. Elk jaar kun je als ouder een wens, een herinnering of een mooie boodschap op het briefje schrijven, deze oprollen en dichtplakken en vervolgens in het balletje stoppen. Na 12 jaar vormt dit balletje een prachtige tijdscapsule voor het kind.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
Miko Robot

Miko, mijn robotvriend

Een week geleden kwam er op Boyslabel een super toffe winactie online waarbij je een robot kunt winnen genaamd MIKO....
bnosy_bnosygirls_y2085831_919sweetfloral_winter_2022_zdetail1

Onze favoriete jurkjes: Staat jouw favo dress er ook tussen?

Noem je meisjeskleding, dan noem je meisjesjurkjes. Jurken blijven een favoriet kledingstuk van veel kleine en grote meisjes. En bijna...