Slaapkamergeheimen

17 september 2013

Het is zondag, de zon schijnt en we bedenken wat we vandaag zullen gaan doen. Vijf jaar geleden zijn we getrouwd in Haarzuilens en lieten we de trouwfoto’s maken bij Kasteel de Haar. Elk jaar gaan we een keer naar de locatie waar we zijn getrouwd, lunchen daar en denken terug aan die mooie dag. Wanneer we dan langs het kasteel komen, vragen de kids elke keer, wanneer gaan we daar eens heen?

Engelse landschapparken

Vandaag kunnen we dat wel eens gaan doen; bedenken we die morgen. Het is een mooie dag voor het kasteel. Aangekomen bij het park, waar je trouwens makkelijk kan parkeren, lopen we eerst naar de kassa toe. Deze zijn bij de plek waar vroeger de stallen waren. Bij de kassa geeft de medewerker aan dat er speciale kinderrondleidingen door het kasteel zijn, dat klinkt goed. Omdat we nog even tijd hebben voor de rondleiding gaat beginnen lopen we eerst het park rond. Leuk voor ons omdat we allerlei plaatsen zien, waar de trouwfoto’s zijn gemaakt en voor de jongens omdat er heel wat te beleven en te zien is voor hen.

Zo lopen we door het prachtige Engelse landschappark, dwalen door het doolhof en kijken bij de hertjes alvorens we het kasteel binnen gaan. Het kasteel oogt als een middeleeuws sprookje, met ophaalbrug, torens en weergangen. Achter deze indrukwekkende hoge muren schuilt de wereld van weelde en luxe waarin de familie van Zuylen al sinds het begin van de 20ste eeuw leeft. Bij de rondleiding krijgen we een prachtig beeld van deze familie die hier al die jaren in de zomer maanden woonden.

Slaapkamergeheimen

De kinderrondleiding was interessants voor jong en oud, op een leuke manier werd op video de geschiedenis van het kasteel verteld, waarna we met de rondleiding begonnen. De mevrouw die de rondleiding gaf, vroeg de kinderen bij zich en stelde hen veel vragen, ook legde ze op een duidelijke manier de dingen uit. De rondleiding begon in de keuken, ging naar de eetkamer, de ontvangstruimte en dat geluk bleken wij te hebben; de slaapkamers. De slaapkamers bleken de maand september opengesteld voor het publiek. Binnen in het kasteel en ook de slaapkamers zagen er identiek uit als toen vroeger de baron en barones hier logeerden. Grappig detail was dat ook nu nog de familie in de zomermaanden hier verblijven.

De rondleiding was interessant voor jong en oud. Bij Kasteel de Haar zijn er veel activiteiten te doen, kijk voor deze activiteiten en de prijzen voor her park en het kasteel op www.kasteeldehaar.nl. Een aanrader op een mooie zondag, maar natuurlijk ook op andere dagen van de week. En wanneer je dan toch bij het kasteel bent, neem ook even een kijkje in het prachtige Haarzuilens.

Kasteel de Haar, Haarzuilens. Foto Olaf Kraak

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

4president kinderkleding kidsfashion

Een stoere en trendy collectie van 4PRESIDENT

Of je nu voor een gave print gaat of een uni item, jij kiest je eigen uitstaling volledig in de...
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kasteel duinrell pretpark uitje vakantie

Kids er op uit! Duinrell, daar kikker je van op.

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...