Kapper

22 mei 2016

De meeste kinderen van Jippe’s leeftijd (ze is nu ergens tussen 2,5 en 3 jaar in) zijn al wel een keer (of meerdere keren) bij de kapper geweest. Zelf ga ik ook niet heel vaak naar de kapper; mijn moeder houdt mijn pony goed bij en dan kan ik er wel weer even tegen. En dat doet ze ook bij Jippe. Als Jippe het toe laat mag mijn moeder een paar plukjes knippen en soms ook haar pony. Maar al snel roept Jippe dan ‘Genoeg oma, genoeg’.

Ik was er daarom ook niet op gerust dat ze een knipbeurt bij de kapper zou toestaan. Maar het was nu echt een keertje nodig. Haar dunne haar zat elke ochtend in de klit. En ik mocht er niet echt aan zitten. ‘Doet pijn mama’ kreeg ik dan te horen ‘alleen met zachte borstel’. Nou die zachte borstel, is een babyborstel, zo eentje die je de eerste 3 maanden bij je pasgeboren baby gebruikt. Daarna heeft die echt geen functie meer. Maar oke dat was de enige borstel die ik af en toe mocht gebruiken en dan deed ik ook mijn best. Maar hoe goed ik ’s avonds ook de klitten uit haar haar had gehaald voor het slapen gaan, de volgende morgen kwamen ze gewoon weer te voorschijn.

Na het eventjes aangekeken te hebben, was ik het van de week helemaal zat. Dan maar naar de kapper. Zelf kon ik ook wel weer een knipbeurt gebruiken. Bij mijn kapper een afspraak gemaakt voor ons allebei. Eerst zou ik geknipt worden en daarna Jippe. Ik had Jippe al een week voorbereid dat we samen naar de kapper gingen. En dat vond ze steeds oke. We liepen zelfs in die week langs de kapper en toen wees ze met vingertje naar het pand ‘daar is mama kapper, wij ook naar kapper’. Ik liep met een grote glimlach naast haar en voelde dat het allemaal goed ging komen.

De dag van de kapper was aangebroken. Natuurlijk wilde ze niet toen ik zei dat we nu echt naar de kapper gingen. De slogan ‘ ze is 2, dus ze zegt nee’ gaat zeker op bij Jippe. Bij de kapper aangekomen, vond ze het natuurlijk wel een beetje spannend. Het speelhoekje maakte haar al wel een beetje losser, maar toen mijn haar gewassen werd ze een beetje stiller. Ze ging alles heel goed observeren. Tijdens mijn knipbeurt vond ze het toch wel razend interessant dat mijn haren op de grond vielen. Ze begon zelfs met helpen alle haren van de grond te halen en binnen no time lagen alle plukken haar op mijn schoot. Jippe kwam nu helemaal los haha. Toen was het de beurt van Jippe en met gemak sprong ze op mijn schoot. Ze wilde niet in de speciale kinderstoel of de grote stoel, maar bij mij op schoot was geen probleem. Zelf mocht ze mee helpen met de plantenspuit om haar haren nat te maken. En dat is natuurlijk wel een feestje. Ze schaterde het uit. Toen de kapster twee grote klemmen op haar hoofd zette, moest ze helemaal hard lachen. Het haar van Jippe werd niet geknipt maar gesneden in laagjes. En allemaal zonder problemen. Ik had al veel eerder verwacht dat ze zou zeggen ‘genoeg mama’, maar pas na 20 minuten kwamen die woorden uit haar mond. En toen hoefde ze alleen haar pony nog. Echt waar, ik had niet verwacht dat de eerste knipbeurt zo goed, vlot en makkelijk zou gaan. En het allerfijnste van alles is dat ze nu geen klitten meer heeft. Mama blij, Jippe blij.

Esther

Kapper, de eerste keer naar de kapper, kinderkapper

Kapper, de eerste keer naar de kapper, kinderkapper

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

4president kinderkleding kidsfashion

Een stoere en trendy collectie van 4PRESIDENT

Of je nu voor een gave print gaat of een uni item, jij kiest je eigen uitstaling volledig in de...
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kasteel duinrell pretpark uitje vakantie

Kids er op uit! Duinrell, daar kikker je van op.

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...