De inrichting van je woning is een hele opdracht maar wel één waar je voldoening uit kan halen! Van de keuken tot de woonkamer en de slaapkamer, het zijn allemaal ruimtes die aandacht verdienen als het gaat om afwerking en inrichting meisjeskamer. Heb je een meisjeskamer en wil je ook daar het beste uit halen? Dat kan, en het is niet eens zo moeilijk!

Tips voor het inrichten van de meisjeskamer

Of je nu volledige kinderslaapkamers laat inrichten of zelf de handen uit de mouwen steek, hieronder vind je enkele handige tips:

1. Ga voor frisse kleuren in de kamer 

Het mag dan wel een cliché lijken, kiezen voor frisse, lichte kleuren is wel degelijk een goed idee als je het beste wil halen uit de meisjeskamer. Hoewel het inrichting meisjeskamertraditionele roze natuurlijk een optie is, kan je ook kiezen voor andere tinten, zoals lichtblauw of lichtgeel. Dergelijke kleuren maken de ruimte meteen veel gezelliger en speelser, wat natuurlijk belangrijk is voor het kind!

2. Creativiteit is troef in een meisjeskamer

Kinderen ontdekken, creëren en spelen graag, dus waarom zou je de meisjeskamer daar ook niet op afstemmen? De beste manier om de meisjeskamer daarnaar in de richten is door een speelhoekje te creëren. Hier kan je bijvoorbeeld speelgoed, tekengerei en nog andere zaken opbergen zodat je dochter haar eigen, leuke speelhoekje heeft waar ze creatief in kan zijn.

3. Decoratie, méér dan een detail!

Vervolgens kan het natuurlijk ook geen kwaad om de meisjeskamer af te werken met leuke decoratie. Er zijn ontelbaar veel manieren om een kale muur toch iets boeiender te maken of bij een kamer met effen kleuren wat meer leven in de brouwerij te brengen. Een knuffel aan de muur, leuke plantjes of zelfs tekeningen van het kind zelf het zijn allemaal leuke ideeën om de meisjeskamer in één keer veel gezelliger te maken.

4. Het juiste bed kiezen

Natuurlijk mag ook het belang van een goed, zacht bed niet onderschat worden in de meisjeskamer! Slaapt het kind alleen, dan is het een goed idee om te kiezen voor een hoogslaper of halfhoogslaper, aangezien dan meer ruimte in de kamer gecreëerd wordt. Wordt de kamer gedeeld met meerdere kindjes, waarom kies je dan niet voor een stapelbed? Wil je het nog een stapje verder nemen, dan bestaan er ook nog tientallen creatieve bedden met unieke designs en materialen die de meisjeskamer omtoveren tot een gezellige, sprookjesachtige ruimte!

inrichting meisjeskamer