hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Aafke inenting voor 9 jarige

Published on april 13th, 2018 | by redactie

0

Zijn die inentingen nou echt wel veilig?

Toen ik ons eerste kleine blonde meisje kreeg deed ik alles zoals dat verwacht werd. Tijdens de zwangerschap vertrouwde ik blind op de artsen en verloskundige. Maar ook daarna haalde ik trouw met dat kleine humpie alle inentingen die verplicht zijn. Pas later besefte ik wat er allemaal mis kan gaan. Niet alleen tijdens de zwangerschap en bevalling maar ook m.b.t. het inenten. Toen onze oudste werd geboren kwam er een verhaal in de media over een jongen van 9, Freek, die na de inenting voor 9 jarige overleed.

Op dat moment deed ik er niks met dit verhaal en liet ik mijn kleine blonde meisje gewoon inenten. Maar er was een zaadje geplant, een zaadje van twijfel. Is dat inenten nou echt wel veilig? Niet veel later kwamen er meer berichten in de media, zo zou autisme een directe link hebben met bepaalde vaccinaties. Het zaadje van twijfel ontkiemde behoorlijk en toen ons jongste blonde meisje werd geboren heb ik dan ook echt getwijfeld of ik weer alle inentingen zou ‘halen’.

Inenting voor 9 jarige

Ik heb het uiteindelijk wel gedaan want stel je voor dat ze wel ziek wordt, dan sla je jezelf voor je kop natuurlijk! De beslissing om het wel te doen werd destijds ook wat makkelijker gemaakt doordat ik een voetreflextherapeute hierover sprak. Ik vertelde haar mijn zorgen omtrent dit onderwerp en zij gaf aan dat ik mijn dochters na de inentingen goed in de gaten moest houden.

Koorts en een pijnlijke plek kon natuurlijk voorkomen maar als ze significant ander gedrag vertoonde moest ik zo snel mogelijk bij haar of een homeopaat aan de bel trekken. Zij konden het proces dan wellicht nog stoppen of omkeren. Voor veel mensen wellicht zweverig geneuzel maar voor mij was haar verhaal op dat moment een opluchting. Onze jongste dochter doorstond haar inentingen, net als haar oudere zus, zonder problemen.

Maar nu, nu staan we aan de vooravond van de inenting voor 9 jarige van mijn oudste blonde meisje. En mijn zorgen komen in volle hevigheid weer terug. Weer lees ik het artikel over het overleden jongetje. En weer verschijnen de stukken over autisme… En weer is daar de twijfel.

Het is kiezen tussen twee kwaden voor mijn gevoel. De kans op de ziekte als je niet inent en de kans op autisme of erger als je het wel doet?

We zijn gelukkig nog niet aan de beurt dus ik twijfel nog even verder.

Lees ook: bespaar mij je gezeur over vaccineren >>

Lees ook: stop met beschermend opvoeden >>
Comments are closed.

Back to Top ↑