Ik wil een jurk aan!

3 juni 2014

Het is zondagochtend vroeg. Ik kijk in de betraande bruine ogen van mijn dochter Sterre. “Ik wil de kleren die je hebt klaar gelegd niet aan” zegt ze. “Als ik die aan moet, dan lijk ik op een jongen, ik wil een jurk aan!” Sterre heeft een duidelijke eigen mening over wat ze wel en niet mooi vind. Een broek aan is voor haar bijna een straf. Ze houdt van mooie jurken en rokken, het liefst zwierige exemplaren die omhoog komen als je rondjes draait. “Trouwens” zo gaat Sterre verder “het is vandaag feest bij de kinderboerderij en als het feest is dan moet je een jurk aan” … Ik geef me over, tegen zoveel kleuter wijsheid kan ik niet op.

De jurk die Sterre voor vandaag uitzoekt is er één van Tumble and Dry. Het zijn 2 jurkjes in 1. Een strak blauw jurkje met daarover heen een losser zittend wit met blauw gestreept exemplaar. Het geheel wordt opgeleukt met oranje accenten zoals een koordje en een tekst. Nadeel van de jurk is dat deze lastig aan te trekken is. Het onderste jurkje valt behoorlijk strak en al is Sterre smal het maakt het aantrekken van de jurk niet eenvoudig. Ik haal de 2 jurkjes dan ook los van elkaar met een tornmesje. Het verandert het model niet maar maakt het voor Sterre wel prettiger om de jurk aan te trekken. Door het koordje in de bovenste jurk iets aan te trekken krijgt het geheel meer vorm anders lijkt het wel erg op een T-shirt. Bij het dragen heeft Sterre overigens geen last van de strakkere pasvorm van het onderste jurkje.

Zoem kidsfashion, review zoem kinderkleding

De rest van de ochtend vermaakt Sterre zich met haar neefje, broer en zus bij het geboortefeest van de kinderboerderij. Wat een geweldige plek is de kinderboerderij toch. Sterre geniet van de varkentjes en baby geiten, ze vermaakt zich tijdens een rondje paard rijden en weet met behulp van haar grote broer en zus een mooie prijs in de wacht te slepen bij het eendje vangen. Merel en Tijs hebben goed opgelet waar het eendje met de stip zich bevind en zij wijzen Sterre daar niet zo subtiel op …

Sterre voelt zich heerlijk als een echte prinses in haar jurk. Als we even gaan zitten voor een bekertje ranja vertrouwt ze me toe “ik denk dat de geitjes mijn jurk ook heel mooi vinden, ze willen allemaal graag dicht bij me zijn” Het feit dat Sterre ook een bakje geitenvoer bij zich had zal daar ook vast aan bijgedragen hebben maar ik ben blij dat mijn dochter zo gelukkig is en dat ik me heb neergelegd bij haar kleuterwijsheid.

Note: Na 2x wassen vertoond het jurkje toch veel haaltjes. Losse blauwe lusjes, die het jurkje ontsieren. Gelukkig lost Zoem Kidsfashion dit prima op. Ik neem het jurkje mee naar de winkel en krijg direct een ander jurkje. Goede service van Zoem Kidsfashion!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-2

Een hippe meidenkamer voor twee

De kamer voor jouw dochter is een leuk project om samen als moeder en dochters aan te pakken. Hartstikke spannend...
20231129_143925

Review – Sister styling Head Princess van Baby born

Baby born, het eerste waar je dan aan denkt zijn babypoppen en accessoires die daarbij horen. Maar Baby born heeft...
snapchat

Wat is nu echt hot onder de tienermeiden? Snapchat natuurlijk!

In een minuut tijd hoor ik minstens 20x pling! Mijn dochter zit weer eens te ‘Snappen’ met haar vriendinnen. Waar...