hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs mondkapjesplicht, mondkapjes dragen, coronavirus, ik doe wel mee

Published on oktober 12th, 2020 | by Wiljo

0

Ik doe wél mee!

In mei was Veerle jarig, helaas konden we haar verjaardag niet vieren door Corona en dat was natuurlijk hartstikke jammer. De kleine Viking was ook een beetje bang dat zijn verjaardag in december in het water zou vallen. ‘Ach welnee schat’ antwoordde ik, ‘dan is dat gekke coronavirus allang weer over’. Maar niets blijkt minder waar…

Vreemd virus

In het begin was het allemaal nog een soort grappig, dat vreemde virus dat was begonnen op een markt in het verre China. Maar inmiddels lacht niemand er meer om. De cijfers liegen niet, al hebben veel mensen toch hun twijfels. Maar feit is dat er veel oversterfte is, en dat is toch echt het Coronavirus die daar voor zorgt.

Lees ook: Ik ben Corona moe >>

Mondkapjesplicht

Deze zomer waren we op vakantie in Polen, en terwijl in Nederland nog nergens een landelijke mondkapjesplicht was, moesten we daar toch echt een mondkapje op in de openbare ruimtes zoals winkels. Ook de kinderen vanaf 6 jaar. De eerste keer was een drempel, daarna werd het makkelijker.

Maar toch, ik heb een hekel aan die dingen. Allereerst omdat ik een bril heb, en als het buiten koud of vochtig is, en je loopt een winkel binnen, dan beslaan je glazen. Nu zit er wel een soort harde balein in de bovenkant, maar die veert even hard weer terug zodat je door een soort hevige mist het brood in een Poolse supermarkt moet zoeken. En dat valt niet mee. Maar ook omdat je het idee hebt dat je niet genoeg zuurstof binnen krijgt, en zeker in het begin hap je regelmatig als een vis een hap lucht binnen naast je mondkapje, uiteraard als niemand in de buurt is.

Corona komt steeds dichter bij

Tot voor kort leek corona ver weg, ik kende niemand in mijn directe vrienden- en kennissenkring die het zelf had gehad, alleen via via. Maar nu heeft de moeder van het vriendinnetje en klasgenoot van Veerle ook corona. En het is heftig. Ik hoor haar verhalen en het gaat me niet in de koude kleren zitten. Het ís geen griepje, het is echt een heel naar virus waar je nog maanden last van hebt.

Dus die mondkapjes, dat is het minste wat we kunnen doen. En ook al schreeuwen mensen dat dit alles een groot complot is vanuit China om Trump op de knieën te krijgen, of de afschuwelijke vergelijking dat we ons als makke schapen naar de gaskamers laten leiden.

Ik doe wél mee

Maar weet je, ik doe wél mee. Ik wil niet het risico lopen om mijn ouders te besmetten. En ik denk dat er ook weer een lockdown aan zit te komen. De eerste lockdown liet ons zien dat het aantal besmettingen enorm terug liep. Dat moet ons nog een keer lukken. Leuk is het niet. Nee, het idee alleen al geeft me een brok in de keel. Ik wil weer vrij en blij leuke dingen doen met mijn kinderen zonder dat ik erbij na hoeft te denken, ik wil zo graag naar mijn ouders. Maar het alternatief, corona op zijn beloop laten, is geen optie.

Hoop op een vaccin

Mijn hoop is gevestigd op een vaccin. En ook dat is dubbel, vooral omdat zo’n vaccin lang niet uitgebreid genoeg is getest. Normaal kost het jaren om een nieuw vaccin erdoor te krijgen. Maar we kunnen ook niet niks doen.

Ik hoop dat deze nachtmerrie snel stopt, ik ben het zat, mijn kinderen zijn het zat, iedereen om me heen is het zat. Maar, we moeten nog even door, met zijn allen. Samen moeten we ervoor zorgen dat we corona de wereld uit gaat.

Nieuwe maatregelen

Ik ben benieuwd wat dinsdag de nieuwe maatregelen gaan worden. Inderdaad een nieuwe lockdown? Ik hou mijn hart vast, en laat, voor nu, de handen van mijn ouders los… Nog even volhouden…

Ik doe wél mee, jij ook?
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑