Help! Mijn kind wil een huisdier! 

4 oktober 2020

Als je kind een huisdier wilt, ga je dan overstag of blijf je bij je eigen principes? Ook als je denkt dat het wel eens goed zou kunnen zijn voor zijn of haar ontwikkeling? En welk dier past nu goed binnen het gezin?

Lees ook: de invloed van dieren op kinderen >>

Opgegroeid met huisdieren

Voordat de kinderen er waren hadden we 2 honden. Dus eigenlijk zijn onze kids opgegroeid met huisdieren. Nathan was altijd een ‘kleine klier’ wat de honden betrof. Als kleine peuter rende hij achter ze aan enzo. Onze bulldog interesseerde dat allemaal niet zoveel, maar onze andere hond ging altijd snel weg zodra hij Nathan aan zag komen. Puur uit zelfbescherming.

We hebben van beide honden helaas te vroeg afscheid moeten nemen. Maar kwamen ook tot de ontdekking dat je met een hond toch enorm gebonden bent. Op vakantie gaan gaat niet zomaar. Je moet goede opvang regelen. 

mijn kind wil een huisdier, huisdieren, huisdieren en kinderen, mijn kind wil een konijn

Dagje weg

Maar ook een dagje weg is altijd een heel geregel. Een hond moet tussendoor uitgelaten worden en het liefst hadden wij opvang voor de hele dag. Dat was voor ons de reden om niet weer een hondje in huis te nemen. Beide werken we best veel en willen we ook altijd veel dingen ondernemen als we vrij hebben.

Vriendinnetje heeft wel een huisdier

Maar Yenthe is dus wel een enorme dierenvriend. Laatst was ze bij een vriendinnetje spelen en deze had konijntjes. Ze raakte er maar niet over uit gepraat.

Aangezien Yenthe best wel wat druk is in haar doen en laten, maar ook in haar hoofd. Hadden we daardoor wel het idee dat een huisdier haar met momenten wat rust kon bieden. Dit was bij de honden vaak wel het geval. Op zaterdag geniet ze altijd enorm van de paarden bij het paardrijden. Dit is vaak het enigste moment in de week waarbij ze een uur lang rustig haar ding kan doen.

Wie gaat het dier verzorgen?

We hebben hier dan ook zeker goed over nagedacht en over gepraat. Is een konijn het beste diertje voor haar? Wie gaat straks het diertje verzorgen. Zou het niet een bevlieging zijn. Straks kijkt ze er niet meer naar om. En dat is voor het diertje ook niet leuk.

konijn als huisdier, huisdier kopen, dierenwinkelPapa ging overstag

Maar na dagen huilen en zeuren ging papa toch al heel snel overstag en ging hij samen met Yenthe naar de dierenwinkel. Het konijntje wat ze er een paar dagen eerder had zien zitten zat er nog! Ze kon het niet geloven toen papa zei dat hij mee naar huis mocht. En zo geschiedde. Stippeltje kwam mee naar huis. 

Hij is inmiddels al echt een onderdeel van ons gezin. Iedere dag zit hij trouw in zijn kooitje met zijn pootjes in de lucht te wachten op zijn brokjes, die Yenthe zelf afweegt op de weegschaal en dan netjes aan hem geeft.

De hele dag ligt ze voor zijn kooi (als hij niet vrij rondloopt), wilt ze graag helpen als de kooi wordt schoongemaakt. Let ze goed op of hij voldoende water heeft. En verder zit hij heerlijk tussen ons in op de bank! 

We zijn allemaal ontzettend blij dat hij er is, maar Yenthe nog wel het meest! 

mijn kind wil een huisdier, huisdieren, huisdieren en kinderen, konijn

Hebben jullie huisdieren? En hoe regelen jullie de opvang voor de huisdieren bij vakanties of dagjes weg? 

Je kunt ook beginnen met een dwerghamster >>

Huisdieren die buiten kunnen blijven >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

hyperbowlen bowlen sevenum

Hyperbowlen bij het FEC sevenum

In het weekend van 6 maart hadden wij een compleet verzorgde dag bij het FEC Sevenum. We begonnen onze dag...
IMG_0601

De nieuwste tienermeiden wintermode 2022

Collecties ontworpen volgens de allerlaatste trends op het gebied van mode. Deze winter steelt jou tiener de show met deze geweldige...
Screenshot_20220722-235141_Instagram

Nieuwe collecties AW ’22/’23

Het nieuwe seizoen is in aantocht en wij nemen je mee op reis in onze zoektocht naar de leukste meidenkleding...