Hoe organiseer je het leukste slaapfeestje?

28 oktober 2022

Hoera, je kind is jarig! Wat is er leuker dan een verjaardagsfeestje? Juist, een slaapfeestje! Heb je schrik dat er van slapen niet veel in huis zal komen en dat je hele huis overeind zal staan? Geen zorgen, mits wat goede afspraken en een uitmuntende organisatie wordt dit het beste feestje in jaren. Je kind zal in de wolken zijn en ook jij kan meegenieten. In dit artikel geven we je wat tips voor een onvergetelijk slaapfeestje.

Voorbereiding is key

Een goede voorbereiding is belangrijk om er een geslaagd feestje van te maken. Bespreek met je kind welke vriendjes of vriendinnetjes jullie uitnodigen. Een gouden tip: houd het aantal genodigden beperkt. Je moet namelijk iedereen te slapen kunnen leggen en als ouder houd je het graag enigszins rustig op zo’n slaapfeestje. Ga ook even aan tafel zitten met je kind en bespreek een aantal ‘huisregels’. Spreek af wanneer ze ten laatste in hun bed moeten liggen, en écht stil moeten zijn, wat ze moeten doen als ze vroeg wakker zijn, etc. Nog iets belangrijk om het over te hebben: wat wil het feestvarken eten? Een slaapfeestje start meestal in de late namiddag. Leuk idee: nodig de gasten uit tegen 16 uur voor een vieruurtje. In dit geval is dat uiteraard taart. Door op voorhand af te spreken wat er gegeten zal worden die avond – en gesnoept – kan jij tijdig je boodschappen doen en hoe je niet last minute te rushen.

Slaapkamer inrichten

De slaapkamer van je kind is ongetwijfeld al leuk aangekleed, maar voor een slaapfeestje mag je het nog wat knusser inrichten. Hang bijvoorbeeld wat lampionnetjes op voor een cosy sfeer. Je zal de kamer wat moeten herschikken om al die kinderen te slapen te leggen. Om jezelf een heleboel was te besparen, kan je de gasten vragen om zelf een slaapzak mee te brengen. Zo hoef jij niet al die lakens te wassen. Niet voldoende (lucht)matrassen in huis? Ga bij de buren of vrienden een luchtmatras of veldbed lenen. Is dat nog steeds niet voldoende, dan kan je ook aan de gasten vragen om zelf iets te voorzien. Om snel en makkelijk te communiceren, kan je een Whatsapp-groep aanmaken met de ouders van de kindjes die je uitnodigt. 

Slaapkleding

Aangezien het een slaapfeestje is, zal jij de volgende ochtend nog in pyjama aan het ontbijt zitten met al die kinderen. Vind je dat niet zo fijn, trek dan een peignoir voor dames aan. Heb je dat niet in huis, ga er dan nog gauw eentje kopen. Dan kan je meteen kijken voor een mooi slaapkleed voor dames. Misschien mag je dan wel even aansluiten bij het slaapfeestje, of dan ben je toch in thema als je het feestvarken en zijn/haar vriendjes nog wat chips brengt terwijl ze van een griezelfilm genieten 😉 .

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...
reside-3104077_1280

Verbeter jouw nachtrust!

Een ding dat wij als mensen allemaal met elkaar gemeen hebben, is onze slaapbehoefte. Over de hoeveelheid valt nog te...
Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...