Hoe kies je een mooie en kindvriendelijke tuinset voor jouw gezin?

23 mei 2023

De zomer komt steeds dichterbij. Dat betekent dat we weer heerlijk met het gezin in de tuin kunnen eten, spelen en relaxen. Comfortabele tuinmeubelen mogen dan natuurlijk niet ontbreken! Vandaag delen we diverse tips om een mooie en kindvriendelijke tuinset te vinden.

Formaat en aantal zitplaatsen

Hoe groot de nieuwe tuinset moet zijn, is afhankelijk van de grootte van jouw gezin. Hoe meer kids, hoe meer zitplaatsen je nodig hebt. Een ruime hoek loungeset is bijvoorbeeld een fijne aanwinst. Je kunt er languit op liggen of knus in het hoekje kruipen, maar er is ook genoeg plek als iedereen bij elkaar wil zitten. Houd daarnaast rekening met het formaat van jouw tuin en terras. In een kleine achtertuin kun je beter kiezen voor één grote hoekbank met een compact design dan voor meerdere robuuste tuinstoelen.

Belangrijkste functie van de tuinset

Wat wordt de belangrijkste functie van jullie tuinset? Wil je voornamelijk loungen met de kinderen of wil je ook kunnen eten en knutselen in de tuin? In dat laatste geval kun je het beste kiezen voor een dining set met wat hogere zitmeubelen en een grote tuintafel. Dit is ook erg handig als je graag bordspelletjes speelt met het gezin. Met een lage salontafel en lage loungebank is een bordspel toch wat onhandiger.

Onderhoudsvriendelijk en veilig materiaal

Kies voor tuinmeubelen van een onderhoudsvriendelijk materiaal om het jezelf wat makkelijker te maken. Niemand vindt het leuk om tuinstoelen, tafels en banken regelmatig te poetsen. Met een materiaal als kunststof, aluminium of wicker ben je weinig tijd kwijt aan het onderhoud. Kies je toch liever voor echt hout? Controleer dan wel of de houten tuinmeubelen helemaal vrij zijn van splinters. Schuur het materiaal eventueel opnieuw op en breng ieder jaar een nieuw laag beits of lak aan ter bescherming.

Makkelijk afneembare buitenkussens

Kleine kinderen knoeien nou eenmaal vaak. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn als je de kussens gemakkelijk kunt schoonmaken. Kies buitenkussens die niet alleen weersbestendig zijn, maar ook makkelijk afneembaar. Daarnaast is het slim om te kiezen voor een donkere kleur zodat vlekken minder opvallen.

Stevigheid van de tuinmeubelen

Veel kinderen vinden het lastig om stil te zitten. Ze wiebelen op de stoel en klimmen over de bank. Schaf daarom stevige tuinmeubelen aan die niet zomaar kunnen omvallen. Klapstoelen zijn vaak erg kwetsbaar en geen goede match met beweeglijke kinderen.

Hoe ziet de ideale tuinset voor jou gezin eruit?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

jonathan-cooper-5eW9AG8Me9o-unsplash

Geef je tuin een upgrade, zo wordt je tuin de place to be

Een tuin is een verlengstuk van je huis en biedt een plek om te ontspannen, te genieten van de natuur...
Cocu-Kunstgras

Een speelse en kleurrijke tuin voor je dochter

Welke ouder wil nu niet een geweldige tuin creëren waar hun dochter zich kan vermaken en haar verbeelding de vrije...
loungeset, tuinmeubelen, sfeervolle loungeset

Lekker luieren in de zon op je eigen ligbed

Een momentje rust voor je zelf en genieten van het zonnetje? Die momenten zijn schaars als moeder met een druk...