Hobby’s voor kinderen

5 april 2017

Een hobby is een bezigheid die je graag uitoefent en waarvoor je bereid bent je te ontwikkelen. We hebben al verschillende hobby’s geprobeerd; van dansles tot gitaarles en van schaken tot gymnastiek. Maar niets van dit alles was het echt voor mijn dochter. Geen sprankeling en enthousiasme wat je mag verwachten bij een kind wat een leuke hobby mag uitkiezen.

Ja, er is wel iets wat mijn dochter graag wil, namelijk paardrijden en dan het liefst op haar eigen paard. ‘Ik wil niet meer op dansles, ik wil paardrijden!’ hoor ik haar al maanden zeggen. Ze wil al zolang op paardrijden maar eerlijk gezegd heb ik het steeds tegengehouden. Het is best een gevaarlijke sport. Met een paar teugels moet je honderden kilo’s spiermassa in toom zien te houden. Zo’n groot paard dat hele andere dingen kan doen dan ik wil: bokken, bijten, doodeng! Maar er bestaan ook Minipaarden. Deze zijn wat kleiner, nog wel vol temperament, maar wel iets dichter bij de grond.

‘Je moet wel het dansseizoen afmaken,’ antwoordde ik keer op keer op haar vraag of ze op paardrijden mag. Misschien veranderde ze nog van gedachten?

Maar na 1 proefles was mijn dochter toch echt omgetoverd tot een echt paardenmeisje. Het kleine ruitertje met geleende cap bestijgt het Minipaard en zit bovenop. Voeten in de beugels en rijden maar. Vanachter de omheining zie ik het gebeuren. De schouders gaan rechterop, aandachtig luistert ze naar de juf, haar ogen gaan glimmen. Ze is verkocht.

Na afloop van de paardrijles mag ze meehelpen bij het klaarmaken van de paarden. Om ons heen zijn alle andere paardenmeisjes ook al druk bezig met pony’s en paarden kammen, zadelen, aansingelen. Zelfs hoevenkrabben (griezelig!) vind ze niet erg om te doen. Daarna gaan de paardendekens op de paarden. Zelfs het verzorgen vindt ze leuk om te doen.

Als echt paardenmeisje wil je niets liever dan tijd doorbrengen met jouw favoriete viervoeter en er iedere dag op rijden en natuurlijk borstelen en knuffelen wanneer je maar wilt.

Tja, dit vindt ze echt leuk om te doen. Hier zie ik die sprankeling en het enthousiasme wat ik graag wil zien als mijn dochter een hobby uitoefent.

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

Mim-pi hartjesjurk meisjesjurk meisjeskleding boho kindermode kidsfashion

Mim-pi dreams come true

Mim-pi is een hip en lief kinderkledingmerk voor meisjes van 2 t/m 10 jaar in de maten 92 tot en...
original_2018-04-14-beekse-bergen-safari-resort0638-bewerkt_-_copy-5b8fecf0baaf3

De leukste kindercampings.

De zomervakantie staat weer bijna voor de deur en dat betekent dat veel mensen weer op vakantie gaan. Frankrijk, Spanje...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer