Een hobbykamer inrichten voor je dochter

10 februari 2020

Veel meisjes zijn heel creatief. Ze houden ervan om dingen te bedenken, tekenen, knutselen of misschien zelfs te bouwen. Zolang de hobby nog klein is, kan dat waarschijnlijk wel in haar eigen kinderkamer of in de woonkamer. Maar wat als de hobby steeds grotere vormen begint aan te nemen? Dan is het tijd om een hobbykamer in te richten voor je dochter.

 Welke ruimte gebruik je?

Een hobbykamer is een rustige plek waar je dochter rustig aan de slag kan met haar hobby. Het hoeft geen enorm grote ruimte te zijn. Een kleine kamer, bijvoorbeeld de logeerkamer, kan al voldoende zijn. En soms hoeft het niet eens een echte aparte ruimte te zijn, maar maak je gewoon een hobbyhoek. Je hebt doorgaans minimaal genoeg ruimte nodig voor een bureau of werktafel en een comfortabele stoel.

Denk aan comfort en goede houding

Bij veel hobby’s heb je onbewust een verkeerde houding. Je zit bijvoorbeeld over een tafel gebogen, met je hoofd naar voren. Dit belast de nek, wat later problemen kan veroorzaken. Ook RSI kan al op jonge leeftijd ontstaan door een verkeerde houding. Dus bij het inrichten van de hobbykamer of hobbyhoek houd je rekening met een goede houding voor je kind. Kies bijvoorbeeld een verstelbare stoel en het liefst ook een tafel die in hoogte verstelbaar is. Zo kan je kind op een comfortabele en goede manier aan de slag.

Goede verlichting is belangrijker dan je denkt

Voor vrijwel elke hobby heb je goede ogen nodig. Je moet goed kunnen zien wat je doet. Vooral meisjes zijn vaak bezig met kleine priegelwerkjes. Maar ook als je dochter besluit dat ze graag met hout werkt of andere grote projecten uitvoert, is goede verlichting erg belangrijk. Anders is het mogelijk dat de hobby ervoor zorgt dat haar ogen in korte tijd sterk achteruit gaan. Het beste kies voor helder licht dat over een brede straling beschikt zodat er weinig schaduwen vallen. Kies dus bijvoorbeeld voor TL verlichting van budgetlight: dat is hele fijne verlichting voor hobbyruimtes.

Maak het gezellig 

Een hobbykamer moet natuurlijk ook gezellig en handig zijn. Zorg voor voldoende opbergruimte, zodat je dochter haar spulletjes goed kwijt kan. Verder is het praktisch om de ruimte zo in te richten dat je er af en toe gezellig even bij kunt komen zitten met een kopje thee. Samen de ruimte delen kan heel gezellig zijn en telt mee als quality time. Overigens laat je je dochter zelf kiezen als het gaat om de kleuren en decoraties die gebruikt worden in de hobbykamer. Het is tenslotte haar ruimte of hoek en het is belangrijk dat zij zich daar fijn in voelt.

Als kleine meisjes groot worden, krijgen ze vaak meer behoefte aan een eigen ruimte. Misschien is er in de eigen meisjeskamer genoeg ruimte om te hobbyen. Maar heeft je dochter niet echt een handige plaats om ongestoord met haar hobby aan de slag te kunnen? Dan maak je gewoon zelf een mooie hobbykamer of hobbyhoek waar je kind lekker aan de slag kan.

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

4president kinderkleding kidsfashion

Een stoere en trendy collectie van 4PRESIDENT

Of je nu voor een gave print gaat of een uni item, jij kiest je eigen uitstaling volledig in de...
loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kasteel duinrell pretpark uitje vakantie

Kids er op uit! Duinrell, daar kikker je van op.

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...