hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Uittips

Published on december 24th, 2014 | by redactie

0

Lang leve lingerie

Kasteel Hoensbroek onthult in een bijzondere tentoonstelling de geschiedenis van de lingerie. Bezoekers zien de ontwikkeling van de ondermode vanaf de 17e eeuw tot aan de sexy couture lingerie in de 21ste eeuw. Tijdens een reis door de tijd gluren bezoekers in paskamers, ontdekken het “kuise kamertje“ en zien hoe het ondergoed verandert door de eeuwen heen. De tentoonstelling Lang Leve Lingerie zit vol met historische ondermode.

Is je dochter al toe aan haar eerste bh? >>

ondergoed, historische ondermode

Een mooi voorbeeld van historische ondermode

Gluren door de eeuwen

De tentoonstelling Lang Leve Lingerie legt de link tussen historische ondermode en de positie van de vrouw in alle fases van de geschiedenis. Het verhaal volgt de ingesnoerde 17de- en 18de eeuwse Hoensbroekse gravinnen tot huidige “celebrities” als Madonna in couture BH. Sinds wanneer dragen we een BH, een panty of een string? De bezoeker mag kijken onder de rokken en mag zelf de ondermode van eeuwen geleden passen. Altijd al een korset willen aantrekken, of het effect van een crinoline op je figuur willen aanschouwen?

Ondermode vroeger


In de tijdelijke tentoonstelling onthult Kasteel Hoensbroek het “kuise kamertje” met zéér tot de verbeelding sprekende onderdelen: twee kuisheidsgordels. Het verhaal gaat dat ridders hun geliefde een kuisheidsgordel aantrokken als ze ten strijde trokken en lang van huis waren. De vrouw ging “op slot” en de ridder nam de sleutel mee. De kuisheidsgordels waren een methode om goed gedrag en trouw aan de echtgenoot af te dwingen.

Enige Limburgse kasteelmuseum


De expositie “Lang Leve Lingerie”vindt plaats in het 17e eeuwse gedeelte van Kasteel Hoensbroek. Het is een van de grootste en mooiste kastelen van Nederland en het enige kasteelmuseum in Limburg. Bezoekers kunnen hier leren, lezen, kijken en ontdekken over de architectuur en de diverse bewoners – ridders, graven en markiezen- die het kasteel bewoond hebben.

Lang-Leve-Lingerie, historische ondermode

Meer leuke uittips >>
Comments are closed.

Back to Top ↑