hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs

Published on september 4th, 2014 | by redactie

0

Hiep hiep hoera!

Wat gaat een jaar toch snel voorbij. Vorig jaar op 30 augustus braken net na middernacht mijn vliezen, om vervolgens zeven uur later onze kleine Jippe in mijn armen te hebben. Wat een jaar, welke vol zit met clichés die allemaal waar zijn. En nu vierden we haar eerste verjaardag.

Een paar weken geleden waren we aan het bedenken wat we Jippe zouden kunnen geven. Per toeval kwamen we er achter dat iemand die wij kenden hele mooie moodswings maakt. Een babyschommel, helemaal met de hand gemaakt met stof van een draagdoek. Aangezien ik nog steeds heel graag draag en Jippe daar erg van geniet, wist ik dat dit het cadeau voor haar moest worden van ons. Toen deze vorige week persoonlijk werd afgeleverd, waren wij al dolenthousiast. Wij wilden de schommel graag binnen hebben en de timmerman ging aan de slag. Tussen de kamer ensuite deuren maakte hij een mooie constructie voor die schommel, die heel makkelijk afneembaar is. Toen Jippe haar verjaardagscadeau zag, glunderde ze al, maar toen ze er in zat en werd geduwd, schaterde ze het uit. De dag voor ons drieën kon al niet meer stuk.

Moodswing, hiep hiep hoera!

Haar eerste verjaardag konden we natuurlijk niet zonder feestje en taart voorbij laten gaan. Ik wist al lang van tevoren dat ik zelf de taart wilde bakken. Zo’n mooie grote slagroomtaart met een leuke foto. Via internet bestelde ik weer een leuke foto op frosting sheet en ik ging aan de slag. Ik maak al heel lang zelf slagroomtaarten, maar ik had nog nooit zo’n grote gemaakt, dus ik vond t nog wel even spannend. De luchtige taart vulde ik met verschillende lagen, eentje met kersenjam (op de foto heeft Jippe net heerlijk gesnoept van kersen, vandaar haar lippenstift rode lippen), een laag met slagroom en een laag met banketbakkersroom. Alle lagen op elkaar en afgesmeerd met slagroom. Op de zijkanten amandelschaafsel en toen was ie al bijna klaar. Bovenop legde ik de frosting sheet en daarna heb ik m afgewerkt met rozetten van slagroom. Ook al zeg ik het zelf, ik vond de taart erg goed gelukt. Was er best een beetje trots op. En gelukkig alle opa’s, oma’s, familie en vrienden vonden erg lekker. Maar de jarige Jet heeft er nog wel het meest van gesmuld. Het was voor haar ook een hele bijzondere dag. Je zag haar genieten van alle aandacht, al wist ze natuurlijk niet precies waarom. Toch glinsterden haar oogjes de hele dag. Het kan niet anders dan dat ze fijne dromen heeft gehad. Op naar het volgende jaar!
Comments are closed.

Back to Top ↑