Hiep Hiep Hoera er is er eentje jarig

15 november 2022

Het is weer tijd voor een feestje, de verjaardag laat niet lang meer op zich wachten en met de voorbereidingen zijn we al een poosje druk bezig. Er komt toch weer van alles bij kijken als je een feestje gaat vieren dus op tijd beginnen om alles op en top in orde te hebben voor de grote dag is dan misschien wel slim!

Zonder taart geen feest!

Een verjaardag zonder taart dat is natuurlijk geen echte verjaardag. Taart maak ik eigenlijk nooit zelf want rond de verjaardag is het al zo druk dat ik daar veel te veel tijd in vind gaan zitten. Om het mezelf dus gemakkelijk te maken bestellen we een taart met foto. Vinden de kids ook nog eens helemaal fantastisch als er een mooie foto op pronkt. Daarbij serveren we meestal nog wat kleins voor de kindjes zoals soesjes of cakejes.

Slingers en ballonnen

De boel moet ook een beetje leuk en feestelijk aangekleed worden. Ieder jaar bekijken we wat ze op dat moment leuk vinden en daar passen we dan een beetje de versiering op aan. Met een paar slingers en wat ballonnen heb je al snel een gezellig sfeertje. Tegenwoordig kun je ook veel in bepaalde thema’s kopen, dat is helemaal makkelijk.

Cadeautjes voor de jarige

We kunnen niet met lege handen de jarige feliciteren. Een mooi cadeautje hoort daar natuurlijk ook bij. We geven als ouders 1 groot cadeau en dan geven de zusjes beide nog een klein cadeautje. Soms kiezen we er ook voor om bijvoorbeeld een dagje weg te geven. Vinden ze tegenwoordig ook heel erg leuk en ze krijgen vaak al zo veel van de andere gasten. Dan is een dagje weg én cadeautjes een leuke combinatie.

Boodschappen

De boodschappen voor een feestje laat ik altijd bezorgen. Zo hoef ik zelf niet met zware flessen, pakken drinken of kratjes te sjouwen. Ook voor op tafel willen we wat te knabbelen hebben dus we hebben al snel een karretje vol. Des te makkelijker wanneer het thuis bezorgd word.

Kinderfeestje

Naast de echte verjaardag vieren we ook een kinderfeestje. Op deze dag mogen ze een paar vriendjes/vriendinnetjes uitnodigen en maken we er een gezellig dagje van. We starten thuis met lekker HEMA gebak. Ze hebben hier zoveel keuze in taarten maar ik vind vooral de kleine fotocupcakes erg geschikt voor een kinderfeest. Daarna gaan we naar een leuke (binnen)speeltuin, zwemmen of naar een trampolinepark om het feestje in volle gang voort te zetten. Na het uitje eten we frietjes en leveren we de kids weer netjes thuis af.

See you next year!

En dan zit het er weer op. Na een geslaagd feest en kinderfeest voor de jarige kunnen we er weer een jaar tegen aan.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1

DIY meisjeskamer om bij weg te dromen

Een meisjeskamer inrichten kan een geweldig leuk project zijn. Of je nu een slaapkamer voor je dochter wilt opknappen of...
reside-3104077_1280

Verbeter jouw nachtrust!

Een ding dat wij als mensen allemaal met elkaar gemeen hebben, is onze slaapbehoefte. Over de hoeveelheid valt nog te...
Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...