Het leed dat ’tienerzweet’ heet!

20 oktober 2022

Ja het is zo ver! Je dochter zit in de puberteit. Naast borstvorming, haargroei en misschien wel al menstruatie beginnen die zweetklieren ook aardig hard te werken. Dat is nog niet zo’n probleem maar de nare luchtjes die daar van kunnen komen wél! Tienerzweet is niet iets waar je je voor hoeft te schamen en een goede deo van Loveli maskeert de nare luchtjes in een handomdraai.

Let wel op dat je niet zomaar de eerste beste deo van het schap pakt. Veel deodorant soorten hebben namelijk aluminium in de samenstelling zitten. Dit zorgt ervoor dat je klieren verstopt raken en je juist niet goed meer kunt transpireren. Het blokkeert als het ware de uitgang voor je zweet en dat is niet oké want je moét juist zweten om af te koelen en afvalstoffen te lozen.

Lees hier meer over tieners…

Gelukkig is daar LOVELI

Gelukkig is daar LOVELI… De deo van Loveli is de eerste deodorant zonder aluminium die écht werkt. Op basis van kokosolie, zuiveringszout en zinkoxide. Het blokkeert je zweetklieren niet, maar neutraliseert zweetgeurtjes zodra het zweet je huid bereikt. Je zweet dus nog wel, maar je ruikt niets.

Zweten in de puberteit

Bij de start van de pubertijd beginnen de hormonen te razen en beginnen ook de apocriene zweetklieren te werken. Deze zweetklieren reageren niet op temperatuur, maar op stress en emoties. Het zweet dat deze klieren produceren heeft een heel andere, sterkere geur. En juist als je merkt dat je stinkt, krijg je stress en verergert het alleen maar.

De beste remedie is wassen, wassen, wassen en steeds weer schone kleren aantrekken, liefst van natuurlijke materialen, want het zijn de bacteriën op je huid en in je kleding die de geur veroorzaken. En omdat je niet altijd de mogelijkheid hebt om je oksels te wassen en schone kleiding aan te doen, is een deodorant een goede manier om je te beschermen tegen het ontstaan van zweetgeur.

Klein, groot en refill

De deo is verkrijgbaar in 6 geurtjes (Power of Zen, Fresh Cotton, Sweet Orange, Apple Blossom, Cucumber & Aloe Vera, Coconut) en een geurloze speciaal voor de gevoelige huid. De kleine stick is 30 ml en is ideaal voor in je tas. Met deze deo doe je minimaal 6 weken. De grote stick is 75 ml en gaat minimaal 3 maanden mee. De Cucumber & Aloe Vera deo is de nieuwste deo van Loveli en is een vegan deodorant met de frisse geur van komkommer. Voor alle sticks zijn ook refills verkrijgbaar. Beter voor het milieu én beter voor je portemonnee.

BELANGRIJK:

Als je nog niet eerder de deo van Loveli hebt geprobeerd, dan zijn er 2 dingetjes die handig zijn om te weten:

1. Je hebt maar heel weinig nodig van deze deo. Twee streepjes in de holte van elke oksel is genoeg om beschermd te zijn tegen zweetgeur. Als je teveel smeert, ga je sneller door de deo heen, maar heb je ook kans op irritaties van je huid door de hoge concentratie zuiveringszout die erin zit. Ook als je weinig gebruikt, werkt de deo heel goed. Less is more, snap je;)

2. Geef het een kans! Het kan zijn dat je lichaam echt even moet wennen aan een nieuwe deo. De Loveli deo werkt namelijk heel anders dan de gewone deo’s met aluminium. Het kan dus zo zijn dat je tijdelijk meer gaat zweten of naar zweet gaat ruiken. Bij de meeste mensen is dat na een paar dagen voorbij en ruik je helemaal niks meer. Was (of scrub met een washandje) je oksels een keertje extra. En hou vol! Deze detox duurt maar even en je zult merken dat de Loveli deo steeds beter voor je gaat werken.

Winactie

Omdat wij weten dat iedereen last heeft van transpireren en we jullie het liefst allemaal aan een goede deodorant willen hebben geven wij maar liefst 3x een deodorant 30ml weg. Om kans te maken vul je het formulier hieronder in.

***WINACTIE GESLOTEN***

De gelukkige winnaars van een Deo stick zijn Pauline Schroof – Melissa van Stipdonk en V Jansen. Het komt jullie kant op. Veel plezier ervan!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...
144

4 niet te missen items voor je kleine keukenprinses

Een kleine keukenprinses in huis? Dan wil je natuurlijk dat ze alles heeft om haar kookkunsten te kunnen laten zien!...
pexels-reneasmussen-2504952-1

Perfect geknipt haar voor jou

Heb je ooit de wens gehad dat je haar er elke dag perfect uitziet? Nou, je bent niet de enige!...