Soms gebeuren er dingen in je leven …

9 maart 2020

Soms gebeuren er dingen in je leven die je weer even met beide benen op de grond zet.  Meestal zijn dat geen leuke dingen. Nou dit is nog niet zo heel lang geleden. Het zit dan ook nog vers in mijn gebeuren.

Een ode aan alle opa’s en oma’s >>

Mijn vader wordt niet lekker

Een paar dagen voor kerst sprak ik mijn moeder via de Whatsapp, alles was toen nog goed met ze, maar ongeveer 45 minuten later kreeg ik een appje binnen dat ze even naar de dokter gingen, want mijn vader voelde zich niet zo lekker.

Op de één of andere manier voelde ik aan dat het foute boel was. Ik ben naar de buren gelopen en vroeg of ik de kinderen bij hen mocht brengen als er iets aan de hand was en ik direct moest komen. Dat was geen probleem, gelukkig.

Mijn moeder probeerde mij gerust te stellen en zei dat ik niet hoefde te komen. Maar toen ik hoorde dat het zijn hart was en hij naar het Maasstadziekenhuis moest, wilde ik niets liever dan in de auto stappen en ze opzoeken. Mijn moeder zei dat ik toch niets kon doen en dat zij zelf ook moesten wachten op onderzoeken en uitslagen. Ik zei dat ik er voor haar kon zei. Maar zei gaf aan dat ik misschien beter bij de kinderen kon blijven. Dat deed ik.

Het was foute boel, een hartinfarct

Na het avondeten hoorde ik dat mijn broer er heen zou gaan, om mijn moeder op te halen. Mijn vader moest blijven. Het was een hartinfarct. Toen heb ik mijn broer gebeld en gevraagd of hij mij op kon halen en dan door naar Rotterdam. Dat was gelukkig geen probleem en zo zijn we er samen heen gegaan.

De pijn trok naar zijn kaak

Mijn vader bleek thuis niet lekker geworden te zijn. Pijn op zijn borst en dit trok naar zijn rug. Hij deed zijn rug oefeningen maar de pijn ging niet weg. Op het moment dat de pijn naar zijn kaak trok, heeft hij gelukkig direct gehandeld en is hij met mijn moeder naar de huisarts gegaan. Ik ben zo dankbaar voor deze goede handelingen! Het had zo anders af kunnen lopen.

Direct naar het ziekenhuis

In het ziekenhuis wilden ze eerst wachten met het bekijken van de vaten, tot na het weekend.

Maar die nacht gingen de bloedwaardes omhoog en de dag erna werd hij toch gelijk geholpen. Daar ben ik blij om, zo is er een tweede hartinfarct voorkomen.

Stants

Wat bleek: 3 stants… Jeetje wat veel. In het ziekenhuis gaf de zuster aan dat ze eigenlijk zelden zien dat dit voorkomt bij iemand die zo gezond is. Hij sport, eet  normaal, drinkt niet te veel en eigenlijk is hij nooit ziek. Zo zie je maar hoe snel iets gebeurd kan zijn.

Dankbaar

Ik ben zo dankbaar voor het snelle handelen. Dankbaar dat hij er met kerst nog was en dankbaar dat hij de verjaardagen van de kinderen gewoon nog mee kan vieren.

Lieve Opa

Hij is nog moe. En natuurlijk moet hij nog rustig aan doen. Maar dat hij nog bij ons is, wij nog van hem kunnen genieten en de kleinkinderen opa nog bij zich hebben is zoveel waard!

Eigenlijk is de wijze les: echt luisteren naar je eigen lichaam als de pijn raar aanvoelt.

Lees ook over de familie tradities >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel

De vergeten vijand van je huid? Stress!

Zet je je in voor een ambitieuze carrière, een druk gezinsleven of een zware studie? In de huidige maatschappij is...
144

4 niet te missen items voor je kleine keukenprinses

Een kleine keukenprinses in huis? Dan wil je natuurlijk dat ze alles heeft om haar kookkunsten te kunnen laten zien!...
pexels-reneasmussen-2504952-1

Perfect geknipt haar voor jou

Heb je ooit de wens gehad dat je haar er elke dag perfect uitziet? Nou, je bent niet de enige!...