Lieve Halloween mummies!

27 oktober 2022

31 Oktober is het Halloween. Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt, maar in Nederland zie je ook steeds meer Halloween items voorbij komen. Natuurlijk kun je de bekende pompoen met gezicht en lichtje bij de deur zetten, maar ook leuk om te maken met de kids zijn deze lieve Halloween mummie’s.

Halloween DIY

halloween DIY, knutselen voor halloween, halloween mummies 

Benodigdheden:

 
– glazen potjes en flessen
– verbandrolletjes
– pleisters
– wiebel-ogen (o.a. Te koop bij de HEMA)
– LED theelichtjes ( te koop bij bv. de HEMA)
– evt. Een mooie haarspeld
 

Maak eerst de potjes en flessen goed schoon. Wikkel ze in het verband, maak het einde vast met een pleister. Zorg ervoor dat je een beetje ruimte overlaat, met wikkelen, voor het plakken van de wiebel-oogjes. Geef ze eventueel een lieve haarspeld (ook als mummie wil je er een beetje kek uitzien!). Als laatste plaats je de LED theelichtjes en geef ze een mooi plekje.

Fijne Halloween!


halloween 2020, halloween knutselen, halloween DIY

Halloween slinger knutselen

In de herfstvakantie zijn we eens flink aan het knutselen gegaan en hebben we alvast wat leuke halloween knutsels gemaakt waarond deze leuke slinger. Leuk om voor je raam te hangen of aan je deur zoals wij hebben gedaan.

Om te beginnen heb je nodig:

– Papier zwart/wit/bruin/oranje

– Potlood

– Schaar

– Touw

– (Wiebel) oogjes

– Lijm

– Zwarte stift

Als eerste maken we de letters van H A L L O W E E N teken deze op verschillende kleuren en knip ze uit. Deze letters rijgen we aan een draad.

Daarna ga je spookjes maken. Vouw een wit vel dubbel en teken twee verschillende spookjes hierop. Knip deze (ook dubbel) uit. Nu heb je meteen 4 spookjes. Teken oogjes en een mondje op je spookjes. Lijm deze op spookjes op een letter aan je slinger. Je slinger is nu klaar.

Vind je het leuk om nog een applicatie toe te voegen, lees dan even door.

Voor deze heb je een oranje vel nodig. Teken hier een grote ‘wolk’ op met onderaan een soort van slijmerige druipers (snap je hem? 😊 zie voorbeeld) Schrijf hier vervolgens een toepasselijke tekst in en kleur deze zwart in. Voeg eventueel wat oogjes toe en klaar is je applicatie.

Tot de volgende knutsel en Happy Halloween!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

halloween met gezin, halloween 2018, halloween kostuum, heksenpak, heksenhoed

Halloween met ons gezin vieren

Vorig jaar vierde de hele buurt nog Halloween met elkaar! Dit jaar gaan we Halloween gewoon thuis vieren. Nog meer...
pasen met kinderen

Vrolijk Pasen met kinderen

De leukste tips voor een vrolijk Pasen met kinderen gespot in de leukste shops online. Knutsel ideetjes, DIY, vrolijke slingers,...
totum knutselpakket knutselen kids diy

De vrolijke Rainbow Pets van Totum

Kennen jullie de vrolijke Rainbow pets al? Toen deze huisdieren klein waren en in de achtertuin speelden, zagen ze voor...