hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs haar doneren, haren knippen stichting haarwensen

Published on juni 30th, 2019 | by Carola

0

Haar doneren voor Stichting Haarwensen

Noortje heeft prachtig lang haar. Toen ik naar de kapper moest, vroeg ik of zij ook wilde. “Ja, de puntjes mogen geknipt worden mama,” was haar antwoord. haar doneren stichting haarwensen

Stichting Haarwensen

Voordat we naar de kapper gingen, heb ik Noortje vertelt over haar doneren voor stichting Haarwensen. Kinderen, die ziek zijn en geen haar meer hebben, kunnen via deze stichting een mooie pruik aanvragen. Zo lijkt het net alsof ze nog heel mooi haar hebben en dit geeft deze kinderen natuurlijk een fijn gevoel. Om dit te kunnen doen, heeft de stichting voldoende haar nodig. Gezond haar van mensen die het af willen knippen voor deze stichting. Toen ik dit vertelde wilde ze haren doneren, haren knippen, haarwensen. haren knippen voor zieke kinderengelijk meer haar doneren en laten knippen dan alleen haar puntjes. Maar er zat 1 voorwaarde aan: ze wilde haar tot aan haar elleboog houden. Samen met de kapper hebben we het nagemeten en Noortje heeft precies het haar gekregen wat ze wilde.

Ze vond het ontzettend spannend om er zo’n stuk af te halen, Noortje heeft altijd lang haar gehad, het is nog steeds heel lang, maar voor Noortje is dit echt kort.

Haar doneren

Ik ben heel erg trots op haar, dat ze haar haar gedoneerd heeft aan deze mooie stichting Haarwensen. En zelf zegt ze dat ze het nog een keer gaat doen, als het weer gegroeid is. En dat uit de mond van een 7 jarig meisje. Ik vind het een heel fijn idee!

Stichting haarwensen heeft ook een filmpje op youtube: haarwensen – van vlecht naar haarwerk
Een fantastisch filmpje welke ik -na het knippen- aan Noortje heb laten zien. Zo weet ze wat er met haar haar gaat gebeuren. Vol verbazing was ze aan het kijken dat het haar 1 voor 1 bekeken en verwerkt wordt.

Hoeveel centimeter moet je haar zijn

Haar wat ingezonden wordt moet 30 centimeter lang zijn. De meeste haarwerkjes worden aangevraagd door andere meisjes en die zieke meisjes willen heel graag lang haar. Als je 30 centimeter doneert kan er, samen met vlechten van anderen, een haarwerk gemaakt worden tot net op de schouders. Wanneer je laagjes in je haar hebt kan je ook doneren, dan mogen de kortste plukje niet korter zijn dan 20 centimeter.

Ik ben trots op haar, dat ze haar haar gedoneerd heeft aan deze mooie stichting. En zelf zegt ze dat ze het nog een keer gaat doen, als het weer gegroeid is. En dat uit de mond van een 7 jarig meisje. Ik vind het een heel fijn idee!

Wil jouw dochter ook haar haren doneren aan stichting Haarwensen? Of heeft zij het misschien ook al gedaan?

haarwensen, haar doneren

Bekijk ook deze mooie meisjes kapsels >>
Comments are closed.

Back to Top ↑