Gratis dagje uit met kinderen in de vakantie

18 juli 2020

Op zoek naar inspiratie voor een geslaagd gratis dagje uit met kinderen? Hier vind je tips voor een leuke dag samen op pad. Zo hoor je deze vakantie nooit meer ‘mama ik verveel me’…!

Gratis dagje uit met kinderen

Het Belevenissenbos

Het Belevenissenbos is het grootste, avontuurlijkste en meest leerzame speelbos van Nederland en ligt aan de noordzijde van Lelystad en bestaat uit bijna 40 hectare bos, weide en water. Verspreid door het hele gebied liggen bijna honderd sportieve en avontuurlijke hindernissen, variërend van boomstammen over het water, klauternetten en talloze touwbruggen. Het water is geschikt om er in te spelen. De klim- en speeltoestellen zijn gemaakt voor kinderen van 6 tot 16 jaar. Dit is onze absolute favoriet van deze lijst met de leukste gratis kinderuitjes!

gratis dagje uit met kinderen

Picknicken

Op zoek naar een gratis dagje uit met kinderen? Een picknick is altijd al geslaagd! Neem leuk, gekleurd servies mee (van papier) en maak wat hapjes klaar: alle ingrediënten voor een picknick. Denk aan cupcakes, mini-sandwiches en spiesjes met fruit. Even lekker bijkletsen met je peuter of kleuter! Bekijk hier nog meer tips voor een geslaagde picknick met kinderen!

gratis dagje uit met kinderen, gratis dagje uit, gratis speeltuin, gratis kinderuitjes

De koperen Ezel

De Koperen Ezel is de grootste gratis kinderboerderij en speeltuin van Nederland. Kinderen kunnen hier van alles beleven: er zijn springkussens, speeltoestellen, ballenbakken, grote en kleine dieren en uiteraard… ezels. Het is mogelijk om een ezeltochten van 2 of 3 uur te boeken via Natuurmonumenten of Camping de Wildhoeve, maar deze kosten wel geld. Je kunt ook voor korte tijd een ezel huren, met of zonder koets. Houd er wel rekening mee dat alleen kinderen tot 50 kg op de ezels mogen rijden. Voor een hapje en een drankje kun je terecht op het terras (tegen betaling uiteraard).

Kleding ruil middag

Heeft jouw dochter kleding dat ze nooit meer draagt? Of is ze er bijna uitgegroeid? Organiseer dan eens samen met wat vriendinnetjes een kleding ruil middag. Gegarandeerd fun! Leuke tip; doe ook lekker gek en maar foto’s met party props, die je overigens zelf kan maken. Een kan ranja en chipjes en de meiden kunnen hun pret niet op. Aan het eind van de middag trekt iedereen haar mooiste geruilde outfit aan en ga je lekker tutten. Als de moeders hun dochter op komen halen hou je een heuse modeshow! De beste tip die we je kunnen geven; zorg ook voor een lekker wijntje voor de andere moeders ;-).

Bezoek een molen

Ben jij wel eens in een molen geweest? Molens zijn heel leerzaam! Want pas als je een molen van binnen ziet, dan leer je hoe ingewikkeld zo’n ding eigenlijk in elkaar zit. Je kunt natuurlijk naar het bekende Kinderdijk. Maar denk ook eens aan minder bekende molens. Zoals poldermolen De Vlieger in Voorburg, houtzaagmolen De Salamander in Leidschendam of graanmolen De Roos in Delft. Ontdek of er bij jou in de buurt een molen gratis te bezoeken is.’

gratis dagje uit met kinderen, gratis speeltuin, gratis kinderuitjesTIP: gratis speeltuin

Ga eens naar de gratis speeltuin het Kwekkeltje in Rosmalen. Je zult verbaasd staan dat dit echt een gratis speeltuin is.  Er zijn glijbanen, schommels, een skelterbaan, klimtorens met touwbruggen ertussen, houten speelhuisjes, zand, waterpompen en nog veel meer. Voor urenlang speelplezier en een super leuk gratis dagje uit met kinderen! Lees voor meer info onze buitenspelen blog op Girlslabel.

Gratis kinderuitje favoriet

Een zonnetje erbij en de dag kan niet meer stuk op het strand. Schelpen zoeken en lekker wandelen. En als het zeewater laag staat, kun je goed verschillende beestjes vangen, zoals krabben. Met simpele materialen maak je samen met je kind een mooie ‘hengel’. Je hebt alleen een stok, touw, wasknijper, steentje en wat spek als lokaas nodig.

Heb jij zelf nog leuke tips voor onze lijst met de leukste gratis kinderuitjes laat het ons weten!

Bekijk nog meer leuke uittips met kinderen >>

Lees ook onze GRATIS kinderuitjes voor jongens >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
kasteel duinrell pretpark uitje vakantie

Kids er op uit! Duinrell, daar kikker je van op.

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Het blijft natuurlijk ook bijzonder om steeds weer...
kinder en zwemmen, angst

Ik leg het liefst mijn kind aan de ketting

Hoe heerlijk is het als je nog geen angsten kent en overal maar op af stapt, onderneemt of de uitdaging...