Gezond de winter door met kleine kinderen 

14 november 2023

Iedereen met kleine kinderen weet vast wel hoe snel griep en andere ziektes zich kunnen verspreiden in kleuterscholen. Nochtans zijn er heel wat trucjes die zowel jij als je kleine spruiten kunnen toepassen om heel de winter vitaal te blijven. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Handhygiëne als prioriteit 

Zowel voor jezelf als voor de kids is het belangrijk om regelmatig de handen te wassen. Leer je kinderen dus van jongs af aan dat ze regelmatig hun handen moeten wassen en maak er een leuke activiteit van door bijvoorbeeld liedjes te zingen tijdens het handenwassen. Een tip? Zorg ervoor dat je altijd handdesinfecterend middel bij je hebt voor situaties waarin handen wassen niet mogelijk is.

Voldoende slaap en rust

Zorg ervoor dat iedereen thuis voldoende slaap en rust krijgt. Door iedere nacht voldoende te slapen zal jullie immuunsysteem versterken en dat helpt het lichaam sneller te herstellen. Creëer ook een rustgevende bedtijdroutine voor je kinderen en zorg ervoor dat ze genoeg uren slaap krijgen, aangepast aan hun leeftijd.

Gezonde voeding en hydratatie

Door elke dag gezonde maaltijden te eten met voldoende groenten, fruit, volle granen en eiwitten, zal het immuunsysteem van jezelf en je kinderen een enorme boost krijgen. Zorg er ook voor dat je kinderen voldoende water drinken gedurende de dag door ze bijvoorbeeld een leuke drinkbus mee naar school te geven. Vermijd te veel suikerhoudend voedsel, want dat kan het immuunsysteem juist verzwakken. In de winter kun je aanvullend op gezonde maaltijden ook Mannavital supplementen nemen voor een beter immuunsysteem. 

Buiten spelen, zelfs in de winter

Sluit je kinderen niet binnen op, zelfs als het buiten koud is. Frisse lucht en lichte lichaamsbeweging zijn belangrijk voor de algehele gezondheid. Kleed je kinderen dus lekker warm aan en neem ze mee naar buiten voor een wandeling, speeltijd in de sneeuw of zelfs gewoon wat frisse lucht in de tuin. 

Immuunsysteem versterken met supplementen en vitaminen

In overleg met een kinderarts kun je overwegen om vitaminesupplementen te geven aan je kinderen, vooral als ze kieskeurige eters zijn en mogelijk bepaalde voedingsstoffen tekortkomen. Vitamine D en C spelen een cruciale rol bij het versterken van het immuunsysteem en kunnen helpen om ziekten tijdens de wintermaanden te voorkomen. Energetica Natura supplementen zijn puur natuurlijke supplementen die jezelf en je kid’s lichaam kunnen ondersteunen. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...