Get Hairy February

5 februari 2017

Om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen is er deze maand een wereldwijde campagne van start gegaan: Get Hairy February. De insteek is om je als vrouw los te weken van de ooit gecreëerde mode om je als vrouw te ontharen.

Volgens seksuologe Goedele Liekens was been-, oksel- en schaamhaar ooit ook sexy en is ontharen een modetrend die ons vrouwen is opgelegd. Het is zelfs niet hygiënisch en gaat ten koste van de verspreiding van onze natuurlijke ‘lokgeur’.
Prima, geloof ik allemaal. Maar geen hair op mijn lijffie die er aan denkt nie om alles te laten wildgroeien! Misschien ben ik teveel gebrainwashed door de mode, maar ik vind een volbehaarde oksel bij een vrouw niet bepaald charmant ogen. Laat staan sexy!

Laatst zag ik een prachtige vrouw op de rode loper in galajurk weer zo’n statement maken. Sta je daar, met je perfect gekapte haarcoupe, glamour make-up, decollete en shiny dress. Steken er twee van die baarden onder je armen uit. Op vakantie keek ik onlangs ook tegen een paar oerwouden van een oudere dame aan. Heerlijk, zo middenin de zomer, met van de klotsende oksel. Zal vast goed werken, die lokgeur!

Begrijp me niet verkeerd, aandacht voor geweld tegen vrouwen is heel goed en helaas hard nodig. Maar mijn flamoes blijft keurig gekapt, en de benen en oksels glad.

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...