´Het geheim tussen onze benen´

11 januari 2018

Punanie, lotus, grot, muis, muts of vagientje. Plasser, poes, snee, gaatje of voorbibs. Er zijn echt talloze namen die we onze vagina geven. Het is eigenlijk ook best lastig, waar mannen overduidelijk een piemel en een paar ballen hebben hangen, zitten onze ‘geheimen’ goed verscholen tussen onze benen. geslachtsdeel meisjes

Lees ook: eitjes en kikkervisjes >>

Als kind wist ik niet dat ik maar liefst drie gaatjes had. Ik bleef hangen op twee, mijn poepgat en mijn plasser. En zo noemden wij dat thuis ook. Dat er tussen die twee ook nog een opening aanwezig was, daar kwam ik later pas achter. Tot die tijd was ik er heilig van overtuigt dat kinderen gewoon uit de plasser kwamen.

En nu is mijn dochter 3 jaar. En ik wil haar eigenlijk wel vertellen dat ze drie gaatjes heeft. Maar ze vraagt er nog niet naar. Tot nu hield ik het ook op twee namen. Namen die mijn moeder al gebruikte. En mijn oma ook. Poepgat en plasser. En broer Sverre heeft een piemel. Lekker makkelijk en voor nu duidelijk zat.

Schaamrood: geslachtsdeel meisjes

Maar als je 3 jaar bent, is dat reuze interessant. En zo gebeurt het dat Veerle vol trots staat te vertellen tegen de caissière in de supermarkt dat meisjes plassers hebben en jongens piemels. Mam staat er met een rood hoofd naast. Als ze daarna ook nog over papa’s piemel begint, weet ik niet hoe snel ik de winkel uit moet komen, Veerle al mokkend met me meetrekkend.

Met haar vriendinnetje hadden ze het samen over plassers. Vriendin zei al giechelend dat zij geen plasser heeft, maar een poes. Toen ik de volgende ochtend onder de douche stond, kwam Veerle even kijken en merkte ze op dat meisjes plassers hebben en mama’s poezen. Toen ik vroeg waarom het bij mij dan een poes heet, zei ze doodleuk dat ik er haartjes op heb zitten. Kinderlogica.

Ik denk dat ik het middelste gaatje nog even niet ter sprake breng om nog meer gênante momenten te voorkomen. Mijn moeder was zo gek nog niet.

Hoe noem jij jouw geslachtsdeel meisjes? 

TIP: dit boek is ook een handige leidraad!

 

LEES OOK: 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

protest bikini

Zwemkleding trends voor 2022 & de leukste zwemkleding voor meisjes

Ik kan bijna niet wachten totdat het zomer is. Het heerlijke zonnetje die de hele wereld net een beetje leuker...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....