Genieten is…

9 januari 2019

Genieten… wat is het en hoe doe je dat eigenlijk? Genieten is één woord maar heeft voor iedereen een andere betekenis, een ander gevoel. We roepen allemaal snel en eenvoudig; “Geniet ervan” en zien overal de slogan “Enjoy Life” en meer van dat soort geweldige smeuïge spreuken voorbij komen. Maar ja waar zit het hem nou eigenlijk in?

Lees ook: wat is typisch meisjesgedrag >>

Genieten is voor iedereen anders

Dat genieten voor iedereen op deze bijzondere wereldbol een andere betekenis heeft is wel duidelijk. Waar voor de één een boswandeling maken of een puzzeltje leggen samen met het gezin echt op en top genieten is, is voor een ander niet bevredigend genoeg en vinken liever alle pretparken en speelgoedwinkels af. Genieten is persoonlijk! Het is misschien maar goed dat we allemaal een ander gevoel hebben van wat genieten is. Waar het natuurlijk vooral om gaat is…geniet je er zelf echt van?

genieten is

Genieten is een gevoel van ervaren waar en wanneer jij maar wil. Laat je verleden achter je en laat je toekomst voor je. Alles wat telt is het “hier en nu.” Dat is het moment om geluk te ervaren en dat betekent in mijn beleving oprecht genieten! (En laat ik nou ook zo eerlijk zijn dat er ook hier dagen bij zitten dat het woord genieten echt heuullll ver te zoeken is).

Genieten betekent ook, je eigen keuzes durven maken en je niet laten leiden door wat anderen willen, vinden of zeggen omdat je dan als “anders” wordt bestempeld of je er misschien ineens niet meer bij hoort. Lastig…? Nee hoor, probeer het maar.

En hoe zit het dan met de toekomst? Simpel. Het leven bestaat niet uit straksen, het leven bestaat uit nu’s. Dus straks is er weer een nieuwe nu. Stel geen voornemens of wensen voor je uit maar probeer ze na te streven of waar te maken in het nu! Maak een “Enjoy–To–Day” lijst en schrijf elke dag op wat je graag wilt doen of waar je echt van kan genieten, met je kindje(s), of juist iets voor jezelf waar je heel blij van word en streef ze na.

Maar dan wel nu!!!

Good Luck and Enjoy! ;•)

 

Wat is jouw definitie van genieten of wat zijn jouw ultieme geluksmomenten?

 

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

badkleding protest

Summertime at the beach

De toverwoorden vandaag zijn; zon, zee en strand! Heerlijk spetteren en spatteren in het water in een badje in de...
protest bikini

Zwemkleding trends voor 2022 & de leukste zwemkleding voor meisjes

Ik kan bijna niet wachten totdat het zomer is. Het heerlijke zonnetje die de hele wereld net een beetje leuker...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer