Een hippe gadget voor sportieve vrouwen

10 april 2019

Al een poosje twijfelde ik over het uitproberen van een smartwatch. Omdat ik vaak sport leek het me interessant om meer inzicht te krijgen in wat ik nou eigenlijk allemaal aan het doen ben. Dus ik heb al wel eens een stappenteller gehad, maar ik was met name op zoek naar iets dat mijn hartslag meet en dat ook niet misstaat. Dus ik kwam uit bij Garmin vivoactive 3 Music.

Speel muziek af tijdens het samen sporten >>

smartwatch garmin, garmin vivoactive 3 music

Garmin vivoactive 3 Music instellen

Eerlijk is eerlijk, een kind kan de was doen. Instellen was zo gepiept. Ik heb al mijn persoonlijke voorkeuren, doelen en gegevens ingevuld en ik heb de smartwatch aan mijn telefoon gekoppeld. Zo kan ik nu met de Garmin vivoactive 3 Music via Spotify muziek afspelen via een bluetooth koptelefoon. Super handig tijdens het sporten. En heel ambitieus heb ik mijn dagdoel ingesteld op 10.000 stappen per dag en dat wil ik ook halen ook!

Inmiddels heb ik verschillende achtergrondjes gedownload via de Connect IQ Store. Afhankelijk van mijn bui of outfit, pas ik hem in een paar secondes aan. Totaal niet belangrijk, maar ik vind het wel leuk. Ook heb ik een ander horlogebandje voor de Garmin vivoactive 3 Music aangeschaft. Zodat ik kan afwisselen. Waarom? Omdat het kan!

Via Connect IQ Store  heb ik ook een app gedownload waardoor ik nu middels GPS de route kan vinden. Deze Maps app is perfect voor mij. Met de auto kan ik niet zonder de routebeschrijving van Google Maps en nu kan ik dus met mijn horloge op de fiets of al hardlopend de route bepalen. Je kunt de route thuis al via je telefoon uitstippelen, maar ook via je horloge. Zo heb je dus altijd navigatie bij de hand.

smartwatch, sporthorloge, zwart sporthorloge, horloge hartslagmeter, stappenteller horloge

Shop de smartwatch hier

Voordelen van deze smartwatch

Wat geheel nieuw is, is het contactloos betalen met de Garmin vivoactive 3 Music. Maar daarover de volgende keer meer.
Wat me dus is opgevallen, is dat ik veel minder op mijn telefoon kijk. Op mijn telefoon heb ik nooit het geluid aan staan, maar ik zie wel steeds het scherm oplichten als er een melding is. Dus iedere keer ontgrendel ik hem, om te kijken wat het is en dan check ik ook meteen alles maar. Maar met de deze smartwatch zie je dus meteen al de eerste zin van het bericht, of email of wie er belt. En zo zie ik meteen of het wel/niet belangrijk is, zonder mijn telefoon erbij te pakken.. En ik merk dus dat ik daardoor niet steeds onnodig op mijn telefoon kijk om te kijken of ik ergens iets mis op social media, want dat is namelijk zelden zo.

Daarnaast meet de Garmin vivoactive 3 Music echt heel nauwkeurig wat je doet. En omdat het een smartwatch is, legt hij zelf allerlei verbanden, berekent de resultaten en schat jouw kunnen in. En dat vind ik heel interessant. Ook mijn prestaties en hartslag hou ik zo goed in de gaten.

Overal muziek via je horloge

Dit horloge heet niet voor niks vivoactive. Je kunt hier namelijk Spotify op installeren en dus jouw favo muzieklijsten afspelen als je een bluetooth koptelefoon aan het horloge koppelt. Ideaal voor tijdens het sporten, maar ook gewoon als je onderweg bent of aan het werk. En waar ik zelf vaak naar kijk is mijn stresslevel. Uiteraard wil ik deze zo laag mogelijk houden en als mijn horloge trilt dat ik moet bewegen, betekent dat even opstaan en een bewegen, want dan heb ik weer te lang in dezelfde houding achter de computer gezeten.

Ook kijk ik vaak naar het aantal verbruikte calorieën, ik moet je bekennen dat het vaak lager is dan ik dacht. En dat geeft me wel extra motivatie om meer te bewegen. Ook vergelijk ik regelmatig bepaalde work outs die ik gedaan, zodat ik weet welke het beste bij mij passen.

Ben je op zoek naar een horloge dat alles meet en weet. Dan is dit wel echt een aanrader. Het is echt heel leuk om nieuwe inzichten te verkrijgen.

Met het hele gezin sporten. Doe jij dat ook?

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

fashion trends

Fashiontrends voor de lente

Het voorjaar is aangebroken en dat beginnen we ook eindelijk aan het weer te merken. Het wordt buiten warmer, de...
otto meisjeskleding

Een zomerse look voor je meisje

De zomer laat niet lang meer op zich wachten en we zijn dan ook al druk bezig om de garderobe...
winactie oçhill winnen win actie

Zomer met O’Chill – Pinky Promise + Winactie

Het voelt nog volop als winter door alle sneeuw vorige week, maar de zomercollecties druppelen al weer binnen en heel...