hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs

Published on juni 22nd, 2014 | by redactie

0

Flip de Beer

Hallo daar ben ik weer, ik ben Flip de Beer, bij wie mag ik logeren, wie is dat deze keer? Dit is de intro van de aflevering “Flip de Beer” op Zappelin/Koekeloere. Een lieve, zachte en poezelige beer die allerlei avonturen beleefd omdat hij elke dag bij een ander kindje mag logeren. Super leuk om te zien op de televisie.

Nou hebben ze bij onze oudste dochter op school dus ook een “Flip de Beer” geïntroduceerd en vraag me niet sinds wanneer hoor! Misschien is dat ook maar beter niet te weten. Robine had me al een keer ingelicht dat er een “Flip” in school was gesignaleerd en dat hij ook een keer met haar mee naar huis mag om te komen logeren. Helemaal leuk, “hopen dat hij snel mag komen” zei ik nog!

Paar weken later was daar het moment. Robine komt vol trots de schooldeur uit met “Flip de Beer” tussen haar armen en tas geklemd. Ze geeft mij razendsnel haar schooltas en begint al te knuffelen met “Flip” voordat ik kan zeggen; “zullen we hem eerst even een fris badje geven?” Oké, niet nadenken “Flip” is vast lekker schoon, toch?

Afgeladen vol de fiets op met twee meiden, een schooltasje, een jasje, en een “Flip” rijden we richting huis. “Mama, er zit ook nog een schriftje in de tas over “Flip de Beer”, dat moet je eerst even lezen als we thuis zijn”. “Oke schat!” Ik hoor onderweg een soort van reisleidster achter op de fiets die verteld aan “Flip” waar we zijn en wie waar woont.”

In de tuin aangekomen krijgt de beer een rondleiding en mag een rondje van de glijbaan en een sprongetje maken op de trampoline. “Flip moet ook een broodje eten en drinken mama!” Tuurlijk, we zijn de beroerdste niet! Daar zit de beer met een vol bord met brood inclusief komkommer en tomaat. Het zeurt niet, zit stil en loopt niet van tafel! Fijne kostganger die “Flip”! Ik lees nog even vluchtig het schriftje door en zie tot grote opluchting dat de beer net gister uitgebreid in bad is geweest. Pffff…gelukkig maar! Robine eet ondertussen ook het bord van “Flip” leeg, lijkt me prima idee voor kinderen die niet willen eten trouwens!

“Flip de Beer” beleefd niet zoveel avonturen dit keer want was uitgerekend een middag om lekker thuis te blijven. De beer mag mee op de fiets, in het speelhuisje, op de bank even uitrusten voor de tv, met vriendinnetje spelen die is langs gekomen, bordje Chinees mee eten inclusief kroepoek, douchen, tanden poetsen en ja hoor, hij moet ook nog slapen bij haar in bed nota bene. Ik had het poppen bedje al opgemaakt maar dat vond mevrouw zielig voor “Flip de Beer”. Achhh…wat maakt het ook uit!

Al met al, was het een gezellige ervaring met onze nieuwe kostganger en bezorgt die heerlijk fris ruikende beer de kinderen een grote glimlach op hun gezicht! Bedankt “Flip”!!!

Flip de Beer
Comments are closed.

Back to Top ↑