Wil je ook elke maand wat extra geld overhouden voor de garderobe van je dochter?

6 augustus 2020

Iedereen heeft kosten en iedereen heeft vaste lasten die iedere maand betaald moeten worden. Vaak zorgen de vaste lasten er dan ook voor dat mensen een stuk minder geld overhouden aan het einde van de maand, om bijvoorbeeld nieuwe kinderkleding te kopen. Er zijn echter wel manieren om wat extra geld over te houden en dat iedere maand. Namelijk simpelweg besparen op de energierekening en deze zo laag mogelijk houden. Een aantal zaken verspillen onnodige energie. Daarover lees je hieronder meer.

Voorkom onnodig energiegebruik en houd extra geld over

Om wat extra geld over te houden is het voorkomen van onnodig energieverbruik een erg goede en slimme optie. Er zijn diverse manieren om dit te doen. Als eerst is het zo dat het niet slim is je telefoonoplader in het stopcontact te laten wanneer je het kabeltje al uit je telefoon gehaald hebt. In sommige gevallen kan dit namelijk ondanks het feit dat er geen telefoon op aangesloten zit die wordt opgeladen, alsnog zorgen voor energieverlies en dit is natuurlijk zeer onnodig.

Verder is het een grote hoeveelheid onnodige energie die verloren gaat als je het licht in bepaalde kamers aan laat, al is het maar een half uurtje per dag. Zet alleen lichten aan waar je deze ook daadwerkelijk nodig hebt. Zorg verder voor een goede isolatie, dit helpt bij het verbruiken van minder energie. Stap indien mogelijk over op LED-verlichting en gooi de reguliere lichten die je in de woonkamer, in de slaapkamer, in de gang en in de keuken hebt zo spoedig mogelijk het huis uit. Verder is het slim om nooit computers aan te laten staan wanneer je deze niet nodig hebt. De sluimerstand is ook populair onder velen, maar ook dit is een stuk minder zuinig dan het gewoon uitschakelen van de computer.

Zorg voor lage energietarieven

Naast het bezuinigen is het natuurlijk ook belangrijk dat je lage tarieven betaalt. Je kunt gemakkelijk overstappen via easyswitch energie. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en vervolgens komt voor jouw situatie hier de beste energieleverancier uit. Via de website kun je een makkelijke vergelijking maken tussen de goedkoopste energieleveranciers. Wanneer je dit jaarlijks doet bespaar je tot wel 450 euro. Door en zuiniger te zijn en minder te betalen zul je al snel merken dat je wat extra geld overhoudt voor de garderobe van je dochter.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

No data was found