Eten, eten en nog eens eten; mijn kind eet de hele dag

5 april 2015

Vaak hoor ik ouders zeggen dat hun kind slecht eet of heel selectief of juist zo weinig. Nou van al die dingen heeft Jippe geen last. Mijn kind eet de hele dag. Vanaf het moment dat ze vast voedsel mocht, smulde ze ervan. En nu nog steeds gelukkig. Soms als ze het eten heel erg lekker vindt, eet ze meer dan wij. Ik kan dan niet geloven wat er allemaal in dat kleine lichaampje kan. Gelukkig hebben wij geen stress aan tafel.

Mijn kind eet de hele dag

Wel verandert haar smaak constant. Een half jaar geleden vond ze gebakken aardappels heerlijk, nu laat ze die links liggen op haar bord en prikt ze met haar vinger er in. Ook wortels waren een tijdje geleden favoriet, nu kijkt ze er niet naar om. Ik heb besloten om me daar niet druk om te maken en dat doe ik dan ook niet. Ze krijgt steeds alles zeer gevarieerd op haar bord en zelf maakt ze de keus wat ze eet. Waarschijnlijk eet ze over een half jaar weer alle wortels op haar bord.

Mijn kind eet de hele dag, eten

Toch zijn er een paar dingen die ze vanaf het eerste moment dat ze het proefde nog steeds graag lust. Zoals olijven, ei, risotto met erwtjes en zalm en haar favoriet couscous met groenten en gehakt. Zoals op het filmpje te zien is, schept ze het naar binnen. En als ze een bord leeg heeft, houdt ze haar bord omhoog voor nog een portie. Het hardst hebben we nog gelachen om de pannenkoeken. Ik had pannenkoeken gebakken en Jippe zat er van te genieten met wat poedersuiker. Dat smaakte haar waarschijnlijk zo goed, dat ze haar bord erbij aflikte. Dat filmpje heb ik al enorm veel terug gekeken, ik kan er naar blijven kijken. En ik ben dan ook wel een beetje trots, zo fijn om haar te zien genieten.

Eten is eigenlijk ook het enige moment van de dag dat ze stil is. Vanaf het moment dat ze wakker wordt totdat ze weer gaat slapen is Jippe aan het babbelen, aan één stuk door. Alleen tijdens het eten heerst er een oase van rust. Heerlijk hihi. Laten we maar snel weer gaan eten dan!

Esther

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

badkleding protest

Summertime at the beach

De toverwoorden vandaag zijn; zon, zee en strand! Heerlijk spetteren en spatteren in het water in een badje in de...
protest bikini

Zwemkleding trends voor 2022 & de leukste zwemkleding voor meisjes

Ik kan bijna niet wachten totdat het zomer is. Het heerlijke zonnetje die de hele wereld net een beetje leuker...
zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer