Wanneer mag je dochter haar eerste mobiele telefoon?

2 juli 2019

Soms zijn er van die vragen waar ik eigenlijk geen antwoord op heb. De meeste opvoedkundige vragen check ik bij mijn moeder, ik heb het geluk dat zij altijd voor ons klaar staan en altijd een luisterend oor biedt. Maar zelfs voor mijn moeder zijn sommige dingen lastig in te schatten, simpelweg omdat het van deze tijd is. Omdat wij anders zijn opgegroeid en zij zelf al helemaal anders is opgegroeid. Tegenwoordig zie ik overal kinderen met een mobieltje rondlopen. Maar wanneer koop je de eerste mobiele telefoon voor een kind?

meisje iphoneOp welke leeftijd koop je de eerste mobiele telefoon voor een kind?

Mijn allereerste gedacht is de Middelbare school. Dan moet je ze toch echt loslaten, dan hebben ze wisselende schooltijden en moeten ze soms ook iets verder weg. Dus als ze dan op de fiets of met het ov moeten gaan, is het fijn dat ze kunnen bellen als er iets is. Inmiddels weet ik dat er al veel kids zijn die al veel eerder mee rondsjouwen. Maar wat doen ze dan op die telefoon? Bellen zie je ze amper doen. Waarom ‘moet’ een kind zijn/haar eerste mobiele telefoon?

Lees Esthers blog over de mobiele telefoon op school >>

Eerste mobiele telefoon voor een kind kopen

Zelf ben ik heel zuinig op mijn telefoon en schat ik kinderen dus niet zo hoog in. Bovendien, waarom verwennen we ons kind met haar eerste mobiele telefoon. Ook ik vind dat die krengen echt ontzettend duur zijn. Ik bedoel de telefoons…(kinderen ook trouwens :)) Dus laten we iets zoeken dat bij de basisschoolkinderen past. Een goede, betaalbare telefoon die makkelijk is in gebruik en die ik zelf ook snap.  Dus gingen wij een Refurbished Iphone kopen. Refurbished betekent dat het toestel al gebruikt is, maar ook  dat het technisch gecheckt is, schoongemaakt en eventueel gerepareerd is en er zit standaard garantie bij. En refurbished betekent ook een stuk beter betaalbaar. Niet alleen telefoons worden vaak refurbished aangeboden, maar ook bijvoorbeeld Macbooks en Ipads. Sinds ik dit principe ken, ging er een wereld voor me open. Fijn als je wel kwaliteit wil, maar niet het budget hebt.

Mobiel gebruik hier thuis

Dus de eerste mobiele telefoon voor ons kind is een Iphone 6. Wat mag zij op deze telefoon doen? Voorlopig vinden we haar nog echt te jong en mag ze er af en toe een spelletje op doen. Geen eigen social media kanalen, geen what’s app, ofzo. Alleen facetimen met oma. Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste. Regelmatig komen er tranen omdat ze oma zo mist. Van wekelijks bij ons tot maandelijks bij ons. Dus dan zien we ze weer door het huis lopen, haar nieuwe tekeningen aan het laten zien en over haar dag vertellen. En daarna? Dan gaat de telefoon weer bovenin de kast. Totdat ze er weer om vraagt en oma wil zien.

En om hem nog een tijdje mee te laten gaan, hebben wij een super stevige en waterdichte telefoonhoes besteld.

eerste mobiele telefoon kind

Luisterboeken voor kinderen >>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1

Budgetvriendelijke cadeautips voor je jarige kind!

Het lijkt wel alsof alles steeds duurder wordt, van boodschappen tot aan de energierekening. De kosten zijn de afgelopen jaren...
20240221_152006

Catrice Limited Edition – My Jewels. My Rules.

Tienermeiden opgelet! Catrice komt met een supergave limited edition… My Jewels. My Rules. Deze collectie zal tussen februari en maart...
avsFLA5L

Filmtip! – Peppa’s bioscoop feestje + WINACTIE

Vinden jullie het ook altijd zo leuk om naar de bioscoop te gaan. Gezellig een filmpje kijken met een bakje...