hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Reizen voor de eerste keer, eerste keer kamperen met tent, tent vakantie met kinderen

Published on augustus 13th, 2019 | by Mi-choe

0

Voor de eerste keer…

Never nooit ga ik kamperen, zei ik altijd. Het is vakantie en vakantie moet relaxed zijn. En relaxed betekent een eigen wc, stromend water en een koelkast. En natuurlijk hoort daar stiekem ook een eigen douche bij, maar vooruit. Dus toen wij voor een kampeerblad op pad mochten, leek me dit een mooie uitdaging. Ik was als enige niet super enthousiast, maar mijn man en kinderen wel. En het is maar voor een week, dus ach ja.

Met een ramvolle auto gingen we op weg. Dolblij dat we een camping in Friesland hadden gekozen, i.p.v. zuid Frankrijk. Want deze reis was lang genoeg met weinig vrije ruimte.

Dus note to self; als je vaker gaat kamperen is een dakkoffer een must.

Lees ook de Sprookjescamping review van Mi-choe >>

eerste keer kamperen met tent, tent vakantie met kinderen

Voor de eerste keer kamperen met tent

De tent opzetten viel in principe mee, ware het niet dat het ruim 30 graden was en we in de volle zon stonden met ons hebben en houwen. Dus als eerste toch maar naar de campingwinkel gesjeesd voor liters koud water. Toen de tent eenmaal stond, gingen we het park verkennen.

Campinglife

Er was genoeg te doen voor de kinderen. Leuke speeltuin, zwembad, animatie. En er was een terras waar we even konden bij komen van alle inspanning.

Ook gingen we op pad voor wat boodschappen. En zonder koelkast is dat toch wel ff een dingetje. De koelelementen kon je op de camping in de diepvries leggen, maar je moet er wel steeds aan denken om ze op te halen. Dus wie kwark en smoothies wil, moet er wat voor over hebben. Maar ook daar vind je een ritme in, dus de grote koeltas was gevuld met fruit en ijskoude wijn en radlers dus eigenlijk was er niks te klagen. We gingen met zijn allen in de grote familiedouche. Het duurt allemaal wat langer, maar dan heb je het alle vier in 1x gehad. Echt lang en uitgebreid douchen zat er die week dus niet in, tenzij ik een x alleen was gegaan, maar dat vond ik toch zonde van de tijd.

koken op de camping

Koken op de camping

Koken op de camping is ook nog wel een uitdaging. Maar gelukkig is mijn man kok geweest dus dat heb ik aan hem overgelaten. Eind van de rit zat ik een klapstoel met een boek (jawel, eindelijk zo waar tijd voor een boek) en de kinderen waren met de andere kids van het veldje aan het spelen. En zo was kamperen prima te doen. Je hebt wat minder kookgerei en ingrediënten, dus het vergt wat meer van je creativiteit. En bbqen is natuurlijk altijd een prima oplossing.

Naast ruim 30 graden hebben we ook een fikse regenbui gehad. Maar gelukkig bleef alles droog in de tent en duurde het niet lang. Anders was ik linea recta terug naar huis gegaan. Gelukkig konden we na een spelletje en wat luieren weer naar buiten. Note to self: als je vaker gaat kamperen is een voortent wel handig voor wat extra leefruimte en voor als het slecht weer is.

Voor herhaling vatbaar

We hadden onze fietsen niet meegenomen, maar de kinderfietsen zou zeker handig zijn geweest. Zo kunnen ze makkelijk het park verkennen.

Het leuke is wel dat ze makkelijk vriendjes en vriendinnetjes maakten waar ze uren mee konden spelen en dat gaf ons ook wel wat rust. En wat me opviel is dat we echt veel quality tie hadden met het gezin. Omdat je niks hoeft, omdat er geen besef van tijd is en omdat alle gewone dingen wat meer tijd kosten breng je meer tijd met elkaar door. En dat is me zeker goed bevallen.

Al met al zou ik met een paar praktische aanpassingen in de kampeeruitrusting zeker nog wel een keer teruggaan naar een camping. Nu nog een oplossing voor het ‘snachts naar de wc moeten. Of een mooie glampingtent boeken 😉

kamperen met kinderen, camping met kinderen ,eerste keer kamperen met tent

Lees meer leuke reisverslagen op Boyslabel >>
Comments are closed.

Back to Top ↑