hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs

Published on april 27th, 2014 | by redactie

0

Eten!

Ik sta er straks niet te kijken als het eerste woordje van Jippe eten of hapje zal zijn. Niks geen papa of mama, maar eten is in haar jonge leventje erg belangrijk. Niet dat we haar volstoppen met allerlei lekkers, integendeel, ze krijgt – vind ik dan – normale babyporties te eten. En alles zelf klaar gemaakt. En Jippe waardeert de kookkunsten, want elke keer smult ze er van.

Al heel snel was Jippe geïnteresseerd in eten. In het eten van ons wel te verstaan; ze keek het eten bijna van ons bord. De dag van het eerste hapje was wel een beetje spannend, maar aan de andere kant wist ik ook wel dat het goed zou komen. Ik had wel gehoord dat baby’s soms wel vijftien keer eten moet worden aangeboden willen ze het lekker vinden, nou hier geen problemen, al vanaf dag één smulde ze ervan. Klik hier om het leuke filmpje van Jippe te bekijken >>>

Ik had in een speciale stoom/blender machine haar eerste hapje, worteltjes, klaar gemaakt. Niks geen vies gezicht, niks uitspugen, maar lekker smullen. En eigenlijk elk hapje dat ze daarna heeft gehad gaat met veel smaak op. Ze maakt allemaal van die schattige geluidjes en soms slaat ze net zolang met haar hand op tafel totdat het volgende hapje komt.

Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk variëren en dat lukt me aardig. De fruithapjes zijn soms wel tropische verrassingen met banaan, verse kokos, mango en ananas. Dan neem ik zelfs soms ook even een hapje extra. Maar ook de warme maaltijden  vind ik niet verkeerd, laatst smulde ze van zalm met peultjes en aardappel (allemaal in die superhandige machine). En ook met brood heeft ze geen moeite, dat gaat net zo makkelijk naar binnen. Hopelijk blijft ze zo genieten van haar eten, maar haar eerste woordjes mogen straks best wel papa of mama zijn ;-).

Esther

Eerste hapjes
Comments are closed.

Back to Top ↑