Een konijn als huisdier hoort erbij, maar wat als hij overlijdt?

16 september 2018

Al zolang ik me kan herinneren heb ik een konijn als huisdier gehad. Super leuke en lieve diertjes vind ik het. Ook Noortje en Noud zijn opgegroeid met een konijntje. Toen ons konijntje overleden was, misten we allemaal een konijn. En ook Yuki, onze hond, was haar speelmaatje kwijt. Dus toen de mogelijkheid daar was om een nieuw konijntje te krijgen, hebben wij deze ook met beide handen aangegrepen.

Een konijn als huisdier

Wel hebben we wat aanpassingen gedaan, zodat het voor mij met mijn bekken beter te doen is. Wij hadden een heel groot konijnenhok met 3 verdiepingen. Deze hebben wij verkocht. Ik ben zeker van mening dat een konijn veel ruimte moet hebben, maar mijn bekken i.c.m. dit hok was een no-go. Met het geld van dit verkochte hok, hebben wij een kleiner hok aangeschaft. Om zijn hok hebben we een ren gemaakt, zodat het konijntje toch altijd de vrijheid heeft die hij nodig heeft. Maar hij kan ook bescherming opzoeken, want hij kan via de ren ook zijn hok weer in. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het konijntje door de hele tuin kan huppelen, maar we moeten eerst de tuin konijnproof maken.

Toen de kinderen hoorden dat wij opnieuw een konijntje zouden krijgen waren ze dolblij! Ze hebben papa geholpen met het hok, Noud vindt het prachtig om –zoals hij zelf zegt-  te timmeren en Noortje vond het beitsen geweldig.

konijn, huisdier, meisje met huisdier

Welkom Spirit, weer een konijn als huisdier,

En toen was het moment daar! Daar kwam Spirit! Een mini-konijntje dat meteen heerlijk bij Noortje op schot kroop. Wat een droppie! Het is wel weer even wennen om een ander konijntje in huis te hebben. Dit konijntje moest aan ons, Yuki en aan de hele nieuwe omgeving wennen.

Marcel en ik hebben natuurlijk goed nagedacht of we opnieuw een konijn als huisdier huis zouden nemen. Konijnen zijn dieren die net als elk ander dier goede zorg nodig hebben en veel aandacht en liefde horen te krijgen. Ik denk dat de kinderen dit zeker kunnen geven, maar een volwassen persoon moet daar toch ook bij helpen en het aansturen.

Noortje en Noud zijn nu dagelijks bij Spirit te vinden. Ze nemen iets lekkers mee, bijvoorbeeld een klein stukje wortel of een stukje komkommer en gaan heerlijk in de ren zitten. Op deze manier leert Spirit de kinderen een beetje kennen en komt hij uit zichzelf naar de kinderen (en het lekkers) toe.

Noortje vindt het erg fijn om voor schooltijd nog even met het konijn te kroelen. Tot nu toe is dit elke schooldag gelukt. Ze mag zelf naar het konijn toe en samen knuffelen ze nog even tot ze naar school moet. Het lijkt bijna alsof ze elkaar een fijne dag wensen.

konijn, huisdier, wit konijn, konijn als huisdier

 

Lees meer over Carola

Tips over aan huisdieren beginnen

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

loedermoeder mama momlife last minute

Last minute mom

Je hebt moeders die overal aan denken en alles onthouden en je hebt de chaotische last minute mom die alles...
kind kwijt, mamablog, mamablogger. girlslabel, meisjesmoeder

Eén ogenblik van niet opletten …

Soms heb ik een beetje het gevoel dat ik de schijn hoog aan het houden ben door steeds opnieuw maar...
loedermoeder, loedermoeder in opleiding, loedermoeder club. mamablogger, loedermoeder blogger

Ik ben een loedermoeder in opleiding

Ik ben een loedermoeder in opleiding en niet meer dan dat. Er hangt nog steeds een wat negatieve klank op...