Heerlijk weer lekker buiten spelen

22 april 2019

De temperaturen lopen eindelijk weer op en het aantal zonuren ook. Heerlijk! Lekker naar buiten, de kinderen een beetje laten aanmodderen en zelf rustig met een boekje erbij zitten. Dat klinkt als zomer. En daarom zijn wij op zoek gegaan naar duurzaam buitenspeelgoed. Als we ons in de natuur begeven is het fijn als we juist duurzame spullen gebruiken. Wat is leuk speelgoed voor op het strand, in een park of gewoon in je tuin?

Leuke buitenspeellocaties >>

Trends in duurzaam buitenspeelgoed

Bij duurzaam buitenspeelgoed denk je al snel aan houten speelgoed. Tegenwoordig is er ook veel speelgoed van bamboe, maar ook siliconen of latex kan heel goed recyclebaar zijn en duurzaam. Bovendien zijn dat juist hele fijne materialen om mee te spelen. Geen scherpe randen voor de kleine kinderhanden, niet zwaar of hard. Dus makkelijk om mee te nemen en ideaal om buiten mee te spelen.

Duurzaam buitenspeelgoed De Gele Flamingo, de gele flamingo, duurzaam speelgoed, duurzaam strandspeelgoed, duurzaam buitenspeelgoed

Drinkfles

Bal

Emmer met schep

Wobbel

Strandemmer

Speelkleed

Schep

lunchbox luiaard, lunchbox meisje, hippe lunchbox, trendy lunchbox

Hippe bamboe luiaard lunchbox

zandfiguren, zeef, strandspeelgoed, duurzaam strandspeelgoed

Multifunctionele zandfiguren

Duurzaam speelgoed voor zand en water

water eiland, watertafel

Houten water eilandset

gieter, quut gieterDuurzaam waterspeelgoed

Kinderen houden nou eenmaal van zand en water en een heleboel kliederen. Eindeloos kunnen ze hier mee spelen en eigenlijk hebben ze maar weinig speelgoed daar voor nodig. Maar een paar emmertjes en schepjes als basis is wel altijd handig. Gelukkig is er tegenwoordig veel duurzaam buitenspeelgoed. Speelgoed gemaakt van recyclebaar materiaal en speelgoed zonder giftige stoffen. Wel zo fijn en veilig voor je kleintje.

Deze gieter heeft een bijzondere vorm. Je kunt er mee sproeien en mee gieten. Leuk voor buiten bij het strand of zwembad, maar natuurlijk ook thuis in bad. Deze hippe vorm is niet zo maar gekozen, de gieter ligt namelijk goed in de hand van je kleintje. Volledig recyclebaar en zonder gebruik van giftige stoffen. Je kunt je kleintje er dus met een gerust hart mee laten spelen.

quut

Het merk Quut maakt veel duurzaam buitenspeelgoed, met een hip design en vaak multifunctioneel. Dit strandspeelgoed is niet alleen een sproeier, maar ook een schep en een zeef en je kunt er de mooiste bouwwerken van zand mee vormen. En mocht je hem in de winter willen gebruiken; met sneeuw werkt dit ook perfect. Zo hoef je dus maar 1 speeltje mee te nemen voor heel veel plezier.

Het leukste buitenspeelboek >>

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
buitenspelen tips buitenspeelgoed speelgoed spelen

Leuk klein buitenspeelgoed voor de zomer.

April doet wat hij wil en nadat we al een heerlijke tijd aan het einde van Maart van mooi weer...