Heerlijk weer lekker buiten spelen

22 april 2019

De temperaturen lopen eindelijk weer op en het aantal zonuren ook. Heerlijk! Lekker naar buiten, de kinderen een beetje laten aanmodderen en zelf rustig met een boekje erbij zitten. Dat klinkt als zomer. En daarom zijn wij op zoek gegaan naar duurzaam buitenspeelgoed. Als we ons in de natuur begeven is het fijn als we juist duurzame spullen gebruiken. Wat is leuk speelgoed voor op het strand, in een park of gewoon in je tuin?

Leuke buitenspeellocaties >>

Trends in duurzaam buitenspeelgoed

Bij duurzaam buitenspeelgoed denk je al snel aan houten speelgoed. Tegenwoordig is er ook veel speelgoed van bamboe, maar ook siliconen of latex kan heel goed recyclebaar zijn en duurzaam. Bovendien zijn dat juist hele fijne materialen om mee te spelen. Geen scherpe randen voor de kleine kinderhanden, niet zwaar of hard. Dus makkelijk om mee te nemen en ideaal om buiten mee te spelen.

Duurzaam buitenspeelgoed De Gele Flamingo, de gele flamingo, duurzaam speelgoed, duurzaam strandspeelgoed, duurzaam buitenspeelgoed

Drinkfles

Bal

Emmer met schep

Wobbel

Strandemmer

Speelkleed

Schep

lunchbox luiaard, lunchbox meisje, hippe lunchbox, trendy lunchbox

Hippe bamboe luiaard lunchbox

zandfiguren, zeef, strandspeelgoed, duurzaam strandspeelgoed

Multifunctionele zandfiguren

Duurzaam speelgoed voor zand en water

water eiland, watertafel

Houten water eilandset

gieter, quut gieterDuurzaam waterspeelgoed

Kinderen houden nou eenmaal van zand en water en een heleboel kliederen. Eindeloos kunnen ze hier mee spelen en eigenlijk hebben ze maar weinig speelgoed daar voor nodig. Maar een paar emmertjes en schepjes als basis is wel altijd handig. Gelukkig is er tegenwoordig veel duurzaam buitenspeelgoed. Speelgoed gemaakt van recyclebaar materiaal en speelgoed zonder giftige stoffen. Wel zo fijn en veilig voor je kleintje.

Deze gieter heeft een bijzondere vorm. Je kunt er mee sproeien en mee gieten. Leuk voor buiten bij het strand of zwembad, maar natuurlijk ook thuis in bad. Deze hippe vorm is niet zo maar gekozen, de gieter ligt namelijk goed in de hand van je kleintje. Volledig recyclebaar en zonder gebruik van giftige stoffen. Je kunt je kleintje er dus met een gerust hart mee laten spelen.

quut

Het merk Quut maakt veel duurzaam buitenspeelgoed, met een hip design en vaak multifunctioneel. Dit strandspeelgoed is niet alleen een sproeier, maar ook een schep en een zeef en je kunt er de mooiste bouwwerken van zand mee vormen. En mocht je hem in de winter willen gebruiken; met sneeuw werkt dit ook perfect. Zo hoef je dus maar 1 speeltje mee te nemen voor heel veel plezier.

Het leukste buitenspeelboek >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Even voorstellen...

Even voorstellen – Leandra (loedermoeder)

Even voorstellen hoe het werkt in deze loederfamilie die hun kind gewoon een koekje geeft als ze dat wil, de...
bnosy_bnosygirls_y2085831_919sweetfloral_winter_2022_zdetail1

Onze favoriete jurkjes: Staat jouw favo dress er ook tussen?

Noem je meisjeskleding, dan noem je meisjesjurkjes. Jurken blijven een favoriet kledingstuk van veel kleine en grote meisjes. En bijna...
vero moda girl

Vero Moda; Kinderkleding voor meisjes

VERO MODA is welbekend in de wereldwijde fashionscene en nu is het tijd voor een volgende stap, met het ontwerpen...