hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs Doe iets voor een ander, hoe kun je een ander helpen, help iemand tijdens de feestdagen

Published on december 19th, 2019 | by Colinda

0

Doe eens iets voor een ander tijdens de feestdagen!

Nu Sinterklaas weer het land uit is, wordt hier meteen de kerstboom neergezet. Zo kunnen we er lekker lang van genieten. En ook binnenkort gaan de cadeautjes al onder de boom. Het staat zo gezellig en gelukkig hebben de kinderen prima zelfbeheersing en blijft alles keuring ingepakt totdat het echt kerstmis is.

Kerst

Ieder jaar appen en bellen we weer heen en weer met de familie. Wie viert waar en wanneer kerst bij de families? We hebben rekening te houden met onze beide families en schoonfamilies van broer en zussen.

Mijn ouders hebben 1 regel met kerst: niks moet… maar we zijn altijd welkom. En dat aanbod nemen we altijd graag aan. Niet alleen omdat de kinderen altijd naar opa en oma willen, maar ook omdat ik het stiekem wel lekker vind omdat ik dan zelf een dag niks hoef te doen. Er wordt lekker voor ons gezorgd en het is altijd gezellig dus daar zeggen we geen ‘nee’ tegen.

Doe iets voor een ander

Dit jaar gooien we het over een andere boeg. Robyn kookt sinds een tijdje met een groepje ‘JuniorChefs’ in het wijkcentrum in de buurt. Ouderen kunnen hier komen eten en genieten van de kinderen en hun enthousiasme. Als ik zie hoe leuk Robyn dan met de ouderen is, zo behulpzaam, geduldig en lief, dan glim ik van trots.

Doe iets voor een ander, hoe kun je een ander helpen, help iemand tijdens de feestdagen

Ook onze kinderen helpen mee

Toen we zagen dat er op 2e kerstdag een brunch in datzelfde wijkcentrum is voor mensen die alleen zijn met Kerstmis, wisten we meteen dat we daar willen gaan helpen. Deze brunch wordt georganiseerd door vrijwilligers en ook het eten en de prijzen van de bingo zijn allemaal gesponsord. Mooi om te zien hoeveel je voor elkaar kunt krijgen als je anderen wil helpen. Onze kinderen weten dat wij dat ook belangrijk vinden en weten ook hoe simpel een ander helpen kan zijn.

Toen Sef nog naar de kinderopvang ging, gingen zij regelmatig naar een bejaardenhuis en Sef was altijd degene die mee wilde. Hij vond het prachtig. Ze kregen daar limonade en een koekje en de ouderen genoten van al dat klein grut en Sef genoot van alle aandacht.

Doe iets voor een ander, hoe kun je een ander helpen, help iemand tijdens de kerstdagen

Fijne kerst voor iedereen

Dus dit jaar hebben wij aangestuurd op een verkorte versie van kerst bij de families. Een brunch bij de schoonfamilie en daarna een diner bij mijn familie, zodat wij 2e kerstdag lekker thuis zijn. Dan slapen we heerlijk uit en gaan we helpen bij de brunch in het wijkcentrum. Een kleine moeite en het is fijn om andere mensen ook een fijne kerst te bezorgen.

Helaas heeft niet iedereen leuke plannen of vooruitzichten. Dus we hopen dat iedereen ontzettend gaat genieten van de feestdagen, maar ook even aan een ander denkt. Juist tijdens de feestdagen!

Doe iets voor een ander, hoe kun je een ander helpen, help iemand tijdens de feestdagen
Comments are closed.

Back to Top ↑