Dit zijn de voordelen van zelf cosmetica maken

24 februari 2023

Zit je eraan te denken om zelf aan de slag te gaan met het maken van cosmetica? Je eigen parfum, shampoo of crème maken is natuurlijk iets unieks. Het is goed om te weten welke voordelen dat voor jou heeft, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Wij helpen je daarbij op weg en zetten hieronder een aantal voordelen voor je op een rijtje!

make-up cosmetica zelf make-up maken

Het is eenvoudig

Een goede reden om zelf cosmetica te maken, is omdat het eenvoudig is. Hoewel het misschien lastig lijkt, is niets minder waar. Je hebt alleen maar de juiste ingrediënten nodig om een goed recept samen te stellen. Het hoeft dan ook niet lang te duren voordat je een eigen product hebt gecreëerd. Of je nu parfum wilt maken voor in een parfum verstuiver of aan de slag wilt met je eigen crème: het is vaak zo gebeurd.

Je bepaalt zelf je ingrediënten

Nog een voordeel van het zelf maken van cosmetica, is het feit dat je zelf je ingrediënten bepaalt. Dat is natuurlijk niet het geval wanneer je een kant-en-klaar product koopt, want dan ben je afhankelijk van de betreffende ingrediënten van het product. Bij het maken van je eigen cosmetica bepaal je zelf wat je fijn en lekker vindt. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om 100% natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Qua ingrediënten heb je talloze opties. Denk aan bijvoorbeeld ingrediënten als glycerine, plantapon, titaandioxide en Isopropylalcohol. Je bepaalt zelf de geur, kleur of werkzame stoffen.

Je hoeft niet zuinig te zijn

Heb je een cosmeticaproduct in huis dat best veel geld heeft gekost, dan probeer je daar waarschijnlijk wel zuinig mee te doen. Als je zelf je cosmetica maakt, hoeft dat niet. Je kunt in dat geval grote hoeveelheden maken, want je bent toch al bezig. Hoe meer je bovendien maakt, hoe voordeliger het is. Ingrediënten voor het maken van je eigen cosmetica zijn goedkoper wanneer je grote hoeveelheden koopt.

Geld besparen

Sommige cosmeticaproducten zijn flink aan de prijs. Het is dan ook een groot voordeel dat je geld bespaart wanneer je het zelf maakt. Je betaalt bij een kant-en-klaar product niet alleen voor de ingrediënten en werking, maar ook voor een gelikte verpakking. Als je zelf een crème, parfum, shampoo of make-up product maakt, betaal je alleen voor de grondstoffen. Al met al ben je daardoor een stuk goedkoper uit dan wanneer je een product kant-en-klaar in de winkel koopt.

Leuk om te geven

Lukt het je om originele producten te maken? Dan is dat tegelijkertijd ook een leuk cadeau idee. Of iemand nu jarig is of wat anders te vieren heeft, het kan leuk zijn om je eigen product cadeau te geven. Iedereen maakt gebruik van cosmetica, dus je weet zeker dat het goed van pas komt. Het is een persoonlijk cadeau waarmee je echt onderscheidend bent.

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er meerdere redenen om zelf aan de slag te gaan met het maken van cosmetica. Of je nu begint met alleen een parfum of een hele cosmeticalijn wilt produceren: jij bepaalt. Als het je eenmaal lukt om iets te maken dat fijn is in gebruik, kun je het ene na het andere product maken. Een leuke bezigheid die jou veel voordelen biedt!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

No data was found