hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs decembermaand, pietenpakje meisje

Published on november 11th, 2019 | by Carola

0

De decembermaand komt er weer aan

Sommige mama’s en papa’s vinden het echt fantastisch dat de goedheiligman op zaterdag 16 november aankomt, anderen hebben juist stress door deze drukke decembermaand. Ik heb wat tips hoe ik deze decembermaand stressvrij doorkom, ik geniet er namelijk volop van! Ik vind dit zo’n prachtig feest voor de kinderen.

Aftellen tot Sinterklaas

Noortje en Noud tellen de dagen af. We hebben een hele toffe aftelkalender voor Sinterklaas die begint op 11 november en telt af tot 5 december, ideaal richting de decembermaand. Geen Sinterklaas stress voor ons! Elke dag kunnen de kinderen een Sinterklaassticker plakken. Echt een super leuke manier om af te tellen tot hij aankomt èn tot pakjesavond.

decembermaand, aftellen tot sinterklaas, sinterklaas aftelkalender

Marieke heeft ook een leuke Sinterklaas aftelkalender gemaakt >>

Decembermaand versiering

Ik plak altijd statisch raamfolie op mijn raam in de keuken. Dit zijn verschillende herenhuisjes en daar heb ik een aantal pieten, pakjes, bomen, sterren, een Sinterklaas en een paard bij. Staat erg gezellig. Ook van buitenaf. Als Sinterklaas dan weer terug vaart naar Spanje, kunnen de Pieten, cadeautjes en Sinterklaas van het raam af en vervang ik deze voor kinderen op een slee, sneeuwballen en de bomen worden kerstbomen. Zo ben je gelijk klaar voor Kerst!

Ik bewaar alles altijd in een grote envelop en stop het tussen een boek, zo kan je het volgend jaar weer opnieuw gebruiken. Wat ik sinds vorig jaar ook heb is een openhaard! Super leuk! Op de grond van de openhaard doe ik kerstlampjes. Hoe gezellig is dat, alsof hij ook kan branden.

decembermaand , december versiering, sinterklaas versiering

Liedjes

Voordat Sinterklaas aankomt, worden hier toch echt al de liedjes gedraaid. Waarom? Zodat ze lekker mee kunnen zingen als ze wachten op de stoomboot!

Pietenkleding

Noortje en Noud vinden het fantastisch om hun eigen Pietenkleding aan te hebben. We hebben trouwens ook een Sinterklaaspak in huis, met staf.  Dit jaar hebben ze een Pietenbaret met hun naam erop. Ideaal, want zo zien de Pieten direct hoe ze heten. Ook hebben Noortje en Noud alle twee een gepersonaliseerd Pietenshirt. Ook super cool.

kinderen verkleed als pietjes

Cadeautjes

Om me heen hoor ik hier wisselende verhalen over. Sommigen kopen vanaf de zomer al cadeautjes in, dit om grote / extra kosten te verdelen. Anderen zijn echte last minute shoppers en kopen zich suf in de laatste week.

Voor de papa’s en mama’s die het wat moeilijker hebben….

Kijk ook eens op de Sinterklaasbank. Via een intermediair kan je aangemeld worden. Als de aanvraag goedgekeurd wordt, ontvang je een tegoedbon en kan je hiervan een leuk cadeau kopen.

Last but not least

Als wij naar de intocht geweest zijn, kijken we ’s middags op de televisie. Dan zorg ik altijd dat we wat lekkers op tafel hebben staan. Is toch extra gezellig. Kruidnootjes of pepernoten, misschien wel warme chocolademelk en kijken wat er nog gebeurd met de boot.

Maar wat ik het aller, aller belangrijkste vind in deze decembermaand: Tijd doorbrengen met kinderen is belangrijker dan geld uitgeven aan dure cadeautjes!
Comments are closed.

Back to Top ↑