De perfecte kinderkamer inrichten? Zo pak je het aan

23 september 2022

Wil je jouw kinderkamer graag herinrichten? Dan is het doel natuurlijk om de perfecte kinderkamer te realiseren waar jouw kind zich helemaal op zijn of haar gemak voelt. Maar de perfecte kinderkamer inrichten, hoe doe je dat? Wij helpen je op weg en vertellen je hieronder hoe je dit kunt aanpakken.

Laat je kind meebepalen

Een slimme tip bij het inrichten van de kinderkamer is om je kind mee te laten bepalen met bepaalde dingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kleurgebruik of accessoires. Als jouw kind oud genoeg is, wil hij/zij ook vast zelf kiezen wat niet kan ontbreken in de kamer. Een groot voordeel van het laten meebepalen van je kind is dat je op deze manier zeker weet dat hij/zij het mooi vindt.

De muren pimpen

Omdat de muren een grote rol spelen in de uitstraling van de kinderkamer, is het belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. Bij het inrichten van de kinderkamer is het pimpen van de muren dan ook eigenlijk wel een must. Verander je de muren, dan ziet het er direct anders uit. Bij het pimpen van je muren kun je aan verschillende dingen denken. Van een nieuw laagje verf of een nieuwe rol behang tot het toevoegen van muurdecoratie: je kunt alle kanten op.

Maak het veilig

Een perfecte kinderkamer is ook veilig. Het is belangrijk dat jouw kind hier kan zijn zonder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Een kinderkamer veilig maken is mogelijk op verschillende manieren. Van het afschermen van stopcontacten en het wegwerken van snoeren tot het kiezen van kindvriendelijke meubels en veilige materialen: het draagt allemaal bij aan het kindvriendelijk maken van de kinderkamer. Ook zorgen voor voldoende opbergruimte is een goed idee, om zo te voorkomen dat het een rommel wordt en je kind valt/struikelt.

De juiste verlichting kiezen

In de perfecte kinderkamer kan ook verlichting niet ontbreken. Dit is een essentieel onderdeel om over na te denken. Denk bij verlichting aan zowel basisverlichting als functionele verlichting en sfeerverlichting. Basisverlichting is geschikt om de ruimte goed te verlichten en functionele verlichting kan handig zijn als jij als ouder een boek voorleest aan je kind. Sfeerverlichting zorgt voor meer gezelligheid in de kinderkamer. Om het qua verlichting zo veilig mogelijk te maken is het verstandig om te kiezen voor lampen die niet warm worden.

Schakel hulp in

Vind je het lastig om de perfecte kinderkamer te maken, omdat je niet goed weet hoe je kleuren, materialen en meubels met elkaar moet combineren? Dan is hulp inschakelen een goede oplossing. Denk hierbij aan de hulp van een architect of interieurspecialist. Zij weten als geen ander hoe zij jou kunnen helpen bij de inrichting en luisteren hierbij uiteraard naar jouw wensen.

Of je de kinderkamer nu zelf inricht of hulp inschakelt van een interieurarchitect: probeer voor een mooie, comfortabele en veilige kamer te zorgen voor je kind. Zo zal je kind zich hier snel thuis voelen en er ook graag tijd doorbrengen!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

kinderschoenen kopen

6 tips voor het kopen van goede kinderschoenen

Op zoek naar trendy kinderschoenen? Op deze pagina vindt u een overzicht van mooie en vooral kwalitatieve kinderschoenen. Daarbij geven...
eerste bh'tje

Op zoek naar een eerste bh’tje voor meisjes

Mijn dochter zit inmiddels volop in de puberteit en dat is niet alleen aan haar karakter te merken. Ook lichamelijk...
Paasbaksels

De heerlijkste paasbaksels + heel veel inspo

De Paasdagen komen er weer aan en dat betekent dat de winkels uitpuilen met Paasartikelen, Paaschocolade, Paaskoekjes en Paastakken. Zo’n...