De avondvierdaagse, lopen jullie ook?

17 juni 2019

De avondvierdaagse, lopen jullie kinderen mee? En vanaf welke leeftijd vinden jullie dat kinderen mee mogen lopen? 

Vier avonden lopen

Op het schoolplein hoor ik zoveel wisselende reactie.

Vorig jaar viel de avondvierdaagse precies in de week van schoolreisje en dit jaar valt hij tegelijk met de CITO toetsen. En dit is toch wel een dingetje merk ik.

Noortje is 7 jaar en zit in groep 4. Op haar vorige school werd de kleutervierdaagse gelopen. Elke ochtend liepen ze een klein rondje door de wijk en de 4de ochtend stonden er allerlei mensen rondom de school. Groep 8 stond in een erehaag en zo kwamen de kleuters weer terug op het plein. 

Op de school waar mijn kinderen nu zitten is dat niet. Geeft verder niet. 

Noud is vorig jaar met de buggy meegeweest. Noortje liep voor de eerste keer. We hadden met wat vriendinnetjes afgesproken en de regel is dat er altijd een ouder mee moet lopen. Omdat ik niet zo ver kan avondvierdaagselopen, is papa de pineut. Nee hoor, hij vindt het ook heel erg gezellig  Maar goed, Noud had vorig jaar ook meegelopen, of gezeten  in de buggy, en toen ik vroeg of Noortje dit jaar mee wilde doen, riep Noud het hardst van allemaal. Hij wilde meedoen! Wij hebben dus beide kids opgegeven en papa als begeleider. Noortje voor de 2de keer en Noud officieel voor de 1ste keer. Voor de zekerheid ging de buggy mee, want 5 km voor die korte beentjes is wel heel erg ver. En dat was maar goed ook! Noud is 1 avond , na een stuk wandelen, in slaap gevallen in de buggy. 

Eerste avond van de avondvierdaagse

Op maandagavond was de eerste avond, dinsdagavond ging niet door ivm de weersomstandigheden, woensdag was Noortje helaas ziek en zijn alleen papa en Noud geweest, donderdag was de laatste dag. En wat zijn ze weer verwend!

Ook hier hoor ik wisselende verhalen over. Liever geen snoep, of mag dit toch wel? Is dat een traditie die hoort?

Ik had ervoor gekozen om de kinderen een zakje waterballonnen te geven. Niet omdat ik anti-snoep ben, maar omdat ik weet dat ik de kinderen daar heel blij mee maak en snoep zouden ze toch wel genoeg krijgen. En dat was ook zo! Er was 1 ding wat ik vorig jaar gedaan had en daar heeft Noortje heel specifiek om gevraagd: ‘mama, vorig jaar kreeg ik mooie bloemen, mag ik deze misschien weer?’ Ik heb geen ja of nee gezegd. Ik heb alleen gezegd dat ze dit vanzelf zou zien. En natuurlijk stond mama met een bosje bloemen langs de weg.

Ik ben trots op beide kids. Ze hebben het maar weer gedaan, ookal was Noud veel in de buggy, hij heeft ook stukjes gelopen.

Hebben jullie in jullie dorp/stad ook een avondvierdaagse? En, eigenlijk vroeg ik het net ook, mogen ze meelopen? En vanaf welke leeftijd? Ik ben benieuwd!

avondvierdaagse lopen, loopt jouw kind de avondvierdaagse

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

picknick kinderfeest meisje

Kinderfeest; een avontuurlijke picknick

Het is wat met die kinderfeestjes tegenwoordig. De een viert het nog uitbundiger dan de ander. Hoe vier je het? Met...
vakantie met kids

Heimwee op vakantie? 10x handige tips.

Al jaren heb ik er ‘last’ van echt al zolang ik mezelf het kan herinneren, heimwee. De afstand maakte nog...
vakantie met kids

Eerste keer vakantie met een dreumes; food problems..

Oh wat kun je uitkijken naar zo’n vakantie met zon, zee, all-in en een ruim 1,5 jarige dreumes. Alles kan...