hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Blogs bruidsmeisje-maakt-boog-knoop-op-de-achterkant-van-bruiden-trouwjurk_8353-5782, damesmode 19e eeuw

Published on april 10th, 2019 | by redactie

0

Kleding uit de vorige eeuw maakt comeback

Kledingtrends lijken om de zoveel jaar weer terug te komen. Kleding die vroeger in was, is eerst een hele poos uit de mode, maar meestal raakt het dan toch weer een keer in de mode. Zo ook damesmode uit de 19e eeuw. De 19e eeuw was een roerige eeuw. De invloed van de wereld oorlogen was natuurlijk enorm, ook in de modewereld.

Trends in de kindermode >>

Damesmode 19e eeuw

Halverwege de 19e eeuw deed Haute Couture zijn intrede in Parijs. Dit betekende dat enkele zorgvuldig geselecteerde modehuizen hun kostbare creaties presenteerden. Het korset was toentertijd ontzettend populair. Het korset duurt de buik naar achter en de billen ook nog meer naar achter. Zo kreeg je een mooi zandloperfiguur. Tegenwoordig zien we de Kardashians met smalle tailles en flinke billen en dus ook een zandloperfiguur. Het is helemaal hot en menig meisje wil er zo uit zien. De damesmode van de 19e eeuw bestond ook uit veel tule en kant. Nou, tule en kant weten wij anno 2019 nog steeds wel raad mee.

Dameskleding halverwege de vorige eeuw

De rokken worden iets wijder, maar ook iets korter. Zo worden de heupen extra geaccentueerd en dat doen we tegenwoordig ook graag. Dameskleding van nu is erg divers, van strakke kokerrokken met weinig bewegingsruimte, tot kortere, los vallende rokjes. De nauwe kokerrokken werden in de 19e eeuw als dagelijkse kleding gedragen, net als  mantelpakjes. Plooirrokjes behoorden ook tot de hippere damesmode in de 19e eeuw. En guess what? Die zien we nu ook in het straatbeeld. Dus eigenlijk kunnen we wel stellen dat wat ooit in was vanzelf weer in de mode raakt.

damesmode 19e eeuw, plooirrok

Tags: , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑