hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Reviews kerstmarkt duitsland, dagje oberhausen, centro oberhausen, lego discorvery center

Published on december 22nd, 2019 | by Mi-choe

0

Een dagje voor het gehele gezin vlak over de grens

In de kerstvakantie is er altijd genoeg leuks te beleven. En wij hebben dit jaar best veel vrij, dus tijd om leuke dingen te ondernemen. Bij ons begon de kerstvakantie al op vrijdag. Dus wij vertrokken al vroeg richting Oberhausen. Het grote voordeel van een dagje Oberhausen is dat je al het vermaak vlakbij elkaar ligt. Het grote, overdekte winkelcentrum Centro, de kerstmarkt, Legoland Discovery Center en zelfs Sealife ligt op loopafstand.

Leuk kerstuitje voor het hele gezin >>

Dagje Oberhausen

Het is voor ons ruim 2 uur rijden, dus onderweg zijn we nog gestopt voor wat te eten en te drinken. En zo waren we fris en fruitig toen we aankwamen bij Legoland Discovery Center.

Legoland Discovery Center Oberhausen

Legoland Discovery Center Oberhausen

Als je aan komt lopen, krijg je direct het Lego-gevoel. Alles is van Lego, zelfs de kassa. Als de deuren opengaan, krijg je te zien hoe Lego gemaakt wordt. In een proces van een paar stappen legt een medewerker uit wat er gebeurt. De kinderen mochten op de grote rode knoppen drukken en zo werd de machine in werking gesteld. Eenmaal binnen is er een Miniland, vol miniaturen. Prachtig om te zien en je kunt er heel lang naar blijven kijken. Ook is er een attractie waarbij je in karretjes een route rijdt en met laserpistolen op dingen moet schieten. In het karretje wordt de puntentelling bijgehouden en na afloop kun je een foto kopen. Ook is er een kleine attractie waarbij je hard moet trappen om de lucht in te gaan, waarbij je rondjes ‘zweeft’. Dit is in Harry Potter stijl.

Verder kun je natuurlijk van alles bouwen. En je kunt auto’s laten racen, de helling af. Zo kun je kijken wie de snelste auto heeft gebouwd. Ook zijn wij naar een 4D film geweest van Lego Ninjago. 4D betekent dat je naast de 3D effecten ook wind, ‘regen’ en ‘sneeuw’ in je gezicht krijgt. Toen wij er waren liep er ook een Kerstman rond en kon je een Elf zoeken, want zij hadden nog kleine presentjes. Voor de meiden is er een hoop Lego Friends te zien en kun je uitpuffen bij filmpjes van Lego Friends.

Legoland Discovery Center Oberhausen

Om even de energie eruit te gooien is er een speelgedeelte waar je op je sokken kunt klimmen en klauteren. Voor de peuters is er een apart gedeelte in Duplo-stijl. Natuurlijk is er ook een terras, waar je wat te eten en te drinken kunt halen, maar het is ook toegestaan om alles zelf mee te nemen. We zagen al dat het een populaire locatie voor kinderfeestjes is.

De perfecte afsluiter van een dagje Oberhausen

Na Legoland Discovery Center was het tijd om even te shoppen. Het winkelcentrum Centro is ruim opgezet en er zijn veel winkels. De uitverkoop was begonnen, dus we hebben aardig wat leuke koopjes gespot. Aan eten geen gebrek. Beneden was er een ‘food court’ waar je uit allerlei tentjes wat kon kiezen en waar voldoende zitplekken waren. Gelukkig was er ook een speelgedeelte, zodat wij na het eten nog even rustig konden blijven zitten. Het was namelijk tijd om de kerstmarkt te gaan bezoeken. We hadden expres gewacht tot het donker was geworden, zodat het extra sfeervol zou zijn vanwege de vele lichtjes. De kerstmarkt was groot en ruim opgezet, dus je liep niet hutjemutje tegen elkaar aan. Het was echt genieten. Overal de geuren van eten en drinken, leuke hebbedingetjes en gezellige muziek.

kerstmarkt duitsland, dagje oberhausen, centro oberhausen, lego discorvery center, dagje uit in duitsland

Al vanaf we aankwamen wilden de kinderen in het grote reuzenrad. En dat was de perfecte afsluiter van een dagje Oberhausen. Zo hebben we Oberhausen van bovenaf kunnen bekijken en zaten we gezellig samen hoog en droog.

kerstmarkt duitsland, dagje oberhausen, centro oberhausen,kerstmarkt bezoeken met kinderen

Helaas hadden we geen tijd meer om naar Sealife te gaan, dat ligt ook bij het winkelcentrum. Dus de volgende keer, als we weer een dagje naar Oberhausen gaan, gaan we naar Legoland Discovery Center en Sealife. Dan zal er geen kerstmarkt zijn en is er genoeg tijd om alles te bezoeken. We hadden eigenlijk verwacht korter in Legoland te blijven, maar de kinderen waren zo lekker aan het bouwen en aan het spelen, dat we Sealife maar hebben geskipt. Dat komt wel als we weer een dagje Oberhausen gaan doen. Dus mocht je nog een dagje niks gepland hebben deze vakantie… Een dagje Oberhausen is super leuk voor het hele gezin!

kerstmarkt duitsland, dagje oberhausen, centro oberhausen, kerstmarkt met kinderen

kerstmarkt duitsland, dagje oberhausen, centro oberhausen

Nog meer leuke uittips voor het hele gezin>>
Comments are closed.

Back to Top ↑