hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe jongenskleding, jongensmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, boyslabel


Mama blogs compressiekousen, compressie kousen

Published on juni 5th, 2018 | by redactie

0

Niet sexy maar wel super effectief!

Alle hippe mama’s opgelet. We gaan het even hebben over jou en je gezondheid. Want wij rennen ons de hele dag de benen uit het lijf (figuurlijk wel te verstaan), maar aan het eind van de dag  ben ik helemaal kapot. Het lijkt wel alsof ik topsport aan het beoefenen ben tijdens deze tropenjaren met de  kinderen. En dat is natuurlijk ook zo met ons drukke leventje. Niet dat we klagen hoor, nee zeker niet, want we hebben ook veel leuke dingen naast onze rol als mama. Daarom is het zeker belangrijk dat we goed voor onszelf zorgen. compressie kousen

Hardlopen

Een daarvan is mijn hobby hardlopen. Samen met een club meiden lopen we een keer in de week hard. Heel gezellig maar vooral ook heel gezond, dacht ik. Tot ik van een expert te horen kreeg dat je eigenlijk iedere dag minstens 30 minuten moet lopen en daarnaast zeker ook goed moet trainen naast het hardlopen. Want met maar een keer per week ligt een blessure op de loer. Hardlopen is nou eenmaal een erg blessuregevoelige sport en kunnen pijntjes en kwaaltjes niet vermeden worden. Dus blijf goed luisteren naar je lichaam. En een blessure kan ik zeker niet gebruiken!

Compressie kousen

De tip van de expert was om compressiekousen te dragen tijdens het hardlopen.  Ze voorkomen blessures, bieden steun tijdens het rennen, je loopt efficiënter én het herstel na het rennen is sneller. Wie wilt dat nou niet?

Wat is een compressie kous?
Wat is een compressie kous eigenlijk? Het is een kous (verkrijgbaar in vele kleuren en varianten) die steun biedt. Deze kous geeft druk op de kuit en enkel wat een positief effect heeft op de doorbloeding in je lichaam.  De druk die de kous creëert zorgt ervoor dat het bloed als het ware omhoog gepompt wordt naar je bovenbeen, wat de doorbloeding in het onderbeen stimuleert. Om energie te bieden aan de spieren zijn er voedingsstoffen en genoeg zuurstof nodig: de compressie kousen helpen bij het optimaliseren van een goede doorbloeding wat deze voedingsstoffen en zuurstoffen creëert. Deze doorbloeding zorgt er daarbij ook voor dat de afvalstoffen, die ontstaan tijdens het verbrandingsproces, worden afgevoerd. Dit zorgt weer voor sneller herstel, iets dat altijd mooi meegenomen is natuurlijk!

Niet alleen tijdens het sporten

Compressie kousen zijn ideaal tegen vocht in je enkels en benen, ter voorkoming van zware vermoeide benen, van spataderen en helpen tegen reizigerstrombose. Heb je aan het eind van de dag last van vermoeide, zware of onrustige benen? Ben je zwanger of heb je een staand of zittend beroep? Deze kousen helpen je om je benen gezond en vitaal te houden.

Lees meer blogs van meisjesmoeders >>

Lees ook: wat is typisch meisjesdrag >>

Twinning is winning >>
Comments are closed.

Back to Top ↑