Cinekid Festival

19 oktober 2013

Cinekid is hèt internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de jeugd tijdens de herfstvakantie. Het festival vindt plaats in Amsterdam, maar komt ook naar de kinderen toe met meer dan 31 satellietfestivals door heel Nederland.

Woensdag is de 27e editie van het Cinekid Festival in het prachtige Pathé Tuschinski in Amsterdam van start gegaan met de Zweedse jeugdfilm Eskil & Trinidad.

In het koude maar betoverende noorden van Zweden houden alle jongens van ijshockey, maar Eskil (11) niet. Hij verlangt naar zijn moeder in Denemarken, sluit vriendschap met een geheimzinnige vrouw die een groot schip bouwt, en leert een meisje kennen dat juist wel van ijshockey droomt.
eskil__trinidad_2013-t2

Tot en met vrijdag 25 oktober vertoont het Festival op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam nog 74 film-titels, 26 televisie-premières, 21 documentaires, 12 drama-series en 5 infotainment-programma’s.

In het Medialab kunnen kinderen van 4 tot en met 14 jaar zich 10 dagen lang uitleven met de allernieuwste digitale installaties, games, deelnemen aan workshops en kijken naar optredens en voorstellingen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld het weer beïnvloeden met een vingerknip, urban screens naar hun hand zetten, een achtervolging filmen met een vliegende camera, of met een kwast videolandschappen op de muur schilderen.

En nog veel en veel meer, dus check snel het volledige programma  in Amsterdam en bij jou in de buurt.

Logo_Cinekid_fc-zwart-1024x1024

 

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2022, jubel kinderkleding

De zomer in je bol #Summervibes + korting

zomerkleding meisjes, meisjeskleding zomer 2021, kindermode zomer 2021, strandkleding meisje, zomerjurkjes, meisjeskleding zomer, kinderkleding zomer
buitenspeelgoed voor meisjes

Het leukste buitenspeelgoed voor meisjes

Buitenspelen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de gezondheid en de beweging maar ook voor de ontwikkeling....
must-have basics dameskleding, basiskleding dames

7 Must-have basics die elke vrouw in haar kast moet hebben

Een goede kleerkast kan niet zonder goede basics. En nee hoor, die zijn niet voor iedereen anders. Basiskledingstukken moeten het...